LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 17 nov 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 17 nov 2022

  • Vandaag waarschijnlijk geen lunchwebinar, of misschien een eerder opgenomen versie. Ik heb een dubbele afspraak staan, zie verderop in de nieuwsbrief, en die andere afspraak gaat even voor. Ik heb wel een aardig aandeel dat ik wil bespreken. Weet pas later vanochtend of we het uitstellen of dat ik er even een opname van maak die dan om 12:30 uur wordt uitgezonden. Hier in ieder geval de link… Ik weet dus nog niet wat we doen…
  • De raket die in Polen neergekomen is, is ondanks bericht van de NAVO wél uit Rusland gekomen. Waarom de NAVO anders zegt is waarschijnlijk om de zaak nu niet te escaleren. De raket kwam niet 5 kilometer ver in Polen terecht, maar slechts een paar honderd meter op zijn hoogst.
  • In de VS hebben de Republikeinen de meerderheid in het Congres verkregen. Ze kunnen nu dus de laatste twee jaar van Bidens presidentschap verpesten en daarmee uiteindelijk de VS ook geen goede dienst bewijzen. Aan de andere kant, hoe vaak is de politiek serieus goed voor de samenleving? Is een slecht werkend politiek systeem is sommige opzichten ook geen zegen?
  • Vandaag start de rechtszaak tegen Elon Musk over de bonus van 56 miljard dollar die hij in 2018 van Tesla verkreeg. Een aandeelhouder van Tesla vond dat dit bedrag wel erg makkelijk aan Musk verstrekt werd en klaagde het bedrijf aan. Wat vindt jij daar nu van? Is 56 miljard dollar bonus voor de grootaandeelhouder van het bedrijf een terechte zaak?
    Hij werd er de rijkste persoon ter aarde mee, terwijl hij de jaren daarvoor vrijwel geen belasting betaalde en het bedrijf vele miljarden aan overheidssubsidies opstreek.
  • Het Russische statistiekbureau Rosstat heeft aangegeven dat de Russische economie met 4% gekrompen is. Ook het vorige kwartaal kromp de economie met 4%. Je zou bijna denken dat dit het maximum is dat ze aan krimp mogen rapporteren… In het echt is de Russische economie veel verder gekrompen, zeg maar gewoon ingestort. Dit zal echter nooit officieel toegegeven worden.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *