LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 17 nov 2020

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 17 nov 2020

  • Gisteren heb ik weer twee filmpjes over Neo Finance op het Beursbox YouTube kanaal gezet. Kijk hier en hier.
  • In de VS is nu een ultra rechte Twitter opgericht. Bij Parlor kan je terecht met ultra rechtse haatdragende leugens en complottheorieën. Een ideale plek voor de virtuele realiteit waarin ultra rechts nu graag wil leven. Helaas is het zo dat de censuur op Twitter en YouTube nu zo overdreven is, dat veel meer mensen dan noodzakelijk in die ultra rechtse wereld gaan kijken.
  • Het aandeel Tesla gaat opgenomen worden in de S&P500 index. Nabeurs schoot het aandeel naar verluidt meer dan 10% omhoog in waarde. Dit op basis van het gegeven dat grote fondsen en ETF’s die de index volgen dan ook Tesla aandelen moeten gaan kopen.
  • Berkshire Hathaway heeft zich afgelopen kwartaal flink ingekocht in de pharma bedrijven die met een vaccin proberen te komen.
  • De staatssecretaris van de Amerikaanse staat Georgia is door mede-republikeinen zoals Lindsay Graham gevraagd of hij geldige stemmen niet alsnog ongeldig kan en wil verklaren. Ik neem toch aan dat deze beschuldiging van een republikeinse overheidsfunctionaris ernstig onderzocht zal gaan worden. Het komt heel dicht bij aanzetten tot verkiezingsfraude. In de staat worden de 5 miljoen uitgebrachte stemmen allemaal handmatig opnieuw geteld. De staatssecretaris heeft ondertussen al verschillende doodsbedreigingen binnengekregen.
  • Volgens een onderzoek van ABNAMRO is 82% van de Nederlanders bezorgt over de opwarming van de aarde. Ik heb gisteren een video gemaakt over het feit dat de gemeenteraad van het dorp waar ik woon unaniem heeft besloten dat de regels voor grootschalige (zakelijke) duurzame energie opwekking binnen de gemeentegrenzen zo streng moeten worden dat het in ons dorp eigenlijk niet mogelijk zal zijn. De rest van Nederland moet de duurzame ambities van Nederland maar oplossen. Bij ons in het dorp willen ze het niet in de achtertuin.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *