LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 17 mrt 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 17 mrt 2023

  • De ECB wist gisteren iedereen te verrassen met een 0,5% rente verhoging. Deze kwam compleet onverwachts omdat niemand had verwacht dat de ECB juist op dit moment een dergelijke stap zou durven zetten. Het is of bijzonder moedig, of compleet stom. We zullen dat af moeten wachten. Enkele Europese beurzen gingen flink omlaag na de bekendmaking.
  • In de VS hebben een elftal banken de in nood geraakte bank First Republic gered. Ze leenden deze bank samen 30 miljard dollar zodat een faillissement voorkomen kon worden.
  • Warren Buffett heeft weer van zich laten horen. Hij kocht ter waarde van 467 miljoen dollar meer aandelen Occidental Oil. De dip in de olieprijzen ziet hij als een enorme kans. Occidental is een cash machine. De vrije kasstroom na belastingen is jaarlijks 10 miljard. Koers/Winst verhouding is vijf. De koers staat min of meer op het niveau van een jaar geleden. Warren Buffett is weer eens de enige die hier de kans ziet.
  • Cathie Wood heeft weer de nodige investeringen in crypto gedaan. Ze blijft in de ontwikkeling van die sector geloven. Let wel, ze investeert in bedrijven, niet in muntjes.
  • De olieprijzen hebben gisteren het laagste punt in 15 maanden bereikt. Aan de pomp merken we daar helemaal niets van!
  • Unilever durft het aan om in Kiev een nieuwe fabriek te gaan bouwen. Er zou werkgelegenheid voor 100 personen komen. De bouw moet later dit jaar beginnen en de fabriek moet volgend jaar in gebruik zijn.
  • China neemt nieuwe stappen om de financiële sector van China onder communistisch toezicht te krijgen. Er worden verschillende extra toezichtcommissies opgericht. Xi neemt de touwtjes verder in handen.
  • In Frankrijk is de pensioenwet, met de verhoging van de pensioenleeftijd er door Macron keihard door heen gedrukt. De pensioenleeftijd in Frankrijk gaat nu naar 64.
  • De crypto koersen lopen de laatste dagen flink op! Bitcoin deed vanochtend 24.567 euro per stuk. Een week geleden was dat nog 18.813 euro! Zo zie je maar, je kan klappers maken, maar dan moet je wel in de markt zitten.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *