LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 17 mei 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 17 mei 2023

  • Vandaag ga ik in het lunchwebinar een bankaandeel bespreken. Ik ben geen fan van banken, maar als het bloed door de straten stroomt, dan moet je toch even gaan opletten. Klik hier om er om 12:30 uur live bij te zijn.
  • Nederland heeft een tekort aan wooneenheden, maar ondertussen neemt het aantal vergunningen voor nieuwbouw verder af. Wat is hier de reden voor? Is het inflatie, is het bouwleges, is het vergunningen, is het de hogere rente, is het CO2? Of is het de combinatie van al die negatieve factoren die nu tegenwerken?
  • Er is in Nederland een lage werkloosheid EN een tekort aan geschoold personeel. Er staan momenteel 437.000 vacatures open. Wil je dus werken, dan kan je werken. Misschien niet in je droombaan, maar er zijn banen genoeg.
  • De Nederlandse economie kromp de afgelopen maanden met 0,7%. Dat terwijl België (+0,4%), Frankrijk (+0,2%) en Duitsland (0%) hun economie juist zagen groeien of gelijk blijven.
  • De Giro in Italië bewijst al dat Corona nog niet weg is. Ook in China is de ziekte nog altijd niet goed overwonnen. Besmettingen blijven de kop opsteken en in China kost de ziekte nog altijd mensenlevens.
  • Elon Musk heeft aangegeven dat hij zonder toezichthouder blijft twitteren, ondanks dat hij zijn twitterberichten voor verzending moet laten nazien door een bedrijfsadvocaat. Hij is zo rijk, hij betaalt de boetes wel. Hij laat daarmee goed zien waarom regels voor de rijksten op aarde niet gelden. Ze kopen zich gewoon los. Geld hebben ze immers zat. Voor de rijksten op aarde is vrijheidsberoving door opsluiting de enige effectieve straf, maar dan niet in een aparte luxe gevangenis zoals we nu vaak zien.
  • Biden zou eigenlijk een bezoek aan Australië gaan brengen, maar kan niet weg vanwege de problemen rondom het Amerikaanse schuldenplafond. We zien hier dat het probleem nu echt serieuze vormen aan dreigt te nemen!
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *