LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 17 juli 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 17 juli 2019

F35

De eerste AVG boete is in Nederland een feit. Het bleek bij het HAGA ziekenhuis een privacy puinhoop te zijn. Medewerkers waren zonder problemen in staat om gegevens van een bekende Nederlander in te zien en deden dat ook. Hier konden autoriteiten simpelweg niet meer omheen.

De rechtszaak tussen Facebook en de Mol wordt weer verder vooruit geschoven. Beide partijen zijn nog altijd in gesprek met elkaar. Ze willen echter ook op vakantie, vandaar het uitstel.

De EU heeft Ursula von der Leyen goedgekeurd als niet EU commissie president. Ze wil zich vooral hard gaan maken voor het milieu en heeft het doel om de EU in 2050 klimaatneutraal te maken.

Facebook had aangegeven in een Congres hearing dat haar Libra munt overzien zou worden door een onafhankelijke Zwitserse toezichthouder. Die toezichthouder heeft nu aangegeven dat ze nog niets van Facebook gehoord heeft. Misverstand of een openlijke en keiharde leugen van Facebook, dat toch al geen goede naam betreft privacy heeft.

De World Trade Organisation heeft China in het gelijk gesteld daar waar het sancties uit het Obama tijdperk betreft. Het land mag nu tegenmaatregelen tegen de VS nemen.

De VS zal geen F35 aan Turkije leveren nu het land de Russische raketten heeft aangekocht. De VS is bang dat de Turken beide systemen op elkaar gaan afstemmen en de resultaten van die tests gaan verkopen aan Rusland en andere landen die het Russische systeem gekocht hebben.

Kan de wereld zonder genetisch gemanipuleerd voedsel? Steeds meer stemmen gaan op dat dit niet kan en dat ze wel verplicht zullen worden om ons voedsel genetisch te manipuleren. Een standpunt dat veel steun en geld krijgt vanuit de bedrijven die het uitvoeren. Er ligt zeker een uitdaging, maar we moeten er voor waken niet te snel mee te gaan in de zwaar gesponsorde mening van mensen die als lobbyist voor de industrie werken.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *