LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 17 januari 2024

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 17 januari 2024

  • Vandaag ga ik in het lunchwebinar een extreem goedkoop aandeel bespreken. De PEG ratio iws 0,14. Dat is écht extreem laag! Klik hier om er om 12:30 uur live bij te zijn. Het webinar is gratis en wordt u aangeboden door FXFlat en Beursbox.
  • Vandaag ben ik een flink deel van de dag offline omdat ik mijn hoofdcomputer vandaag ga vervangen. De computer is gisteren gemaakt/in elkaar gezet en morgen wordt de software er op geplaatst.
  • Uraniumaandelen deden het gisteren bij opening van de beurs bijzonder goed. De indices gingen omlaag maar uraniumaandelen wisten toen te winnen. Helaas ging de winst later in de sessie verloren.
  • Het World Economic Forum is weer bijeen in Davos. De elite die onderling gaat praten hoe ze de wereld beter (voor vooral zichzelf) kunnen maken.
  • Burger King gaat hun grootste franchise houder in de VS overnemen. De overname gaat één miljard dollar kosten en geeft Burger King nog meer zeggenschap over de honderden locaties die eerst dus dus de franchise nemer gerund werden.
  • Onderhandelaars binnen het Amerikaanse Congres hebben ingestemd met een 80 miljard belastingverlaging voor laag inkomen families. Ook zullen er bepaalde aftrekposten voor bedrijven verlengd gaan worden. Nu moet het Congres er over gaan stemmen en daarna ook de Senaat. Pas dan kan Biden het tekenen en zal het definitief zijn. Vooral de Republikeinen hadden het er moeilijk mee, want die roepen als er een Democraat president is altijd dat het budget sluitend moet zijn. Daar zeuren ze nooit over als er een Republikein president is. Tegenstemmen ligt niet lekker bij de Amerikaanse kiezers. Het zou de Democraten in een verkiezingsjaar een stok geven om de Republikeinen mee af te rammelen.
  • Zoek je een bank waarmee je online makkelijk kan werken? Ik ben een groot fan van N26. Dat werkt heel erg goed. Kijk hier voor meer informatie
  • Bij Nedcar gaan vandaag 2000 personen te horen krijgen dat ze geen werk meer hebben.
  • Shell heeft een flink deel van de resterende onderdelen in Nigeria verkocht. Ze kregen er 2,2 miljard dollar voor. Het is geen goed zakendoen in Nigeria door sabotage, corruptie en rechtszaken. Wie de koper is vertelde het persbericht niet.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *