LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 17 januari 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 17 januari 2019

zonnepanelen, duurzame energie
  • De bedenker van het eerste indexfonds John Bogle is overleden. Hij bedacht het idee van een indexfonds in 1976. Het werd de Vanguard 500 Index Fund. Dit fonds bestaat nog altijd en er zit 387 miljard dollar in. Zijn idee heeft de aandelenmarkt enorm veranderd. Vooral particulieren konden voortaan tegen veel lagere kosten beleggen in een brede portefeuille. John werd 89.
  • BIG MAC is in Europa geen merknaam van exclusief McDonalds. Het Ierse bedrijf Supermac’s dat al in 1978 werd opgericht, mag nu met haar BIG MAC Europa in. McDonalds is erg agressief daar waar het om de door haar gevoerde merken gaat. Als grote en rijke onderneming hebben ze het kapitaal om kleinere bedrijven die ook maar in de verte een vergelijkbare naam voeren een langdurig proces aan te doen.
  • Vorig jaar is wereldwijd door investeerders 332 miljard in hernieuwbare energie gestoken. Zonnepanelen werden in 2018 weer 12% goedkoper werden.
  • In Engeland is premier May niet afgezet. Een opsteker voor haar, maar daarmee is niets opgelost.
  • China is nu snel en groot in haar economie aan het investeren. Gisteren werd maar liefst 83 miljard dollar in de economie gepompt. Let wel, in één dag. De rente op de 10 jarige obligatie viel daarop tot 3,1%.
  • Trump heeft het voor elkaar gekregen dat sancties tegen bepaalde Russische bedrijven gelinkt met Putin worden weggenomen. Mitt Romney, als presidentskandidaat nog voor de sancties tegen dit bedrijf, stemde nu met de president mee.
  • Er komt een Europees onderzoek naar een Nederlandse belastingdeal die is gesloten met Nike. Goede zaak, want belastingvoordeel is een nadeel voor iedere andere producent.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *