LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 17 dec 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 17 dec 2019

boeing

In de VS is de lijst bekend gemaakt van grote bedrijven die over 2018 geen inkomstenbelasting betaald hebben. Het is een lijst met de grootste en rijkste bedrijven die de VS heeft. Boven aan de lijst staat Amazon. Niet alleen is het bedrijf 877 miljard waard, het heeft daarbij 43 miljard aan cash. Het heeft dus zeker het geld wel om te kunnen betalen, maar ze hoeven het niet.

Boeing legt in januari 2020 de productie van de 737 Max toestellen een maand stil.

De verwachting is dat de komende jaren steeds meer ouderen in de knel gaan komen met de ooit afgesloten aflossingsvrije hypotheek.

De Volksbank heeft toestemming gekregen om een superdividend van 250 miljoen euro aan de staat uit te keren. Deze bank heeft te veel geld en via deze uitkering kan het eigen vermogen terug gebracht worden. Nu maar hopen dat ze hier over een jaar of wat geen spijt van krijgen en voor hulp weer naar de staat moeten komen.

De deal tussen de VS en China is BS. Dat wist u al, maar het komt nu wel heel openlijk uit. Volgens de VS moet China ter waarde van 50 miljard aan landbouwproducten kopen. Vorig jaar kocht China ter waarde van 8,6 miljard dollar. De scheepscapaciteit bestaat niet eens om ter waarde van zulke bedragen van de VS naar China te vervoeren. Die 50 miljard wordt alleen door Trump genoemd. China heeft het bedrag nooit genoemd. Heel die ‘deal’ is belachelijk en slechts een rookgordijn opgetrokken om maar uit het zicht te houden dat er totaal geen overeenstemming over ook maar wat is.

Volgens Moody’s is de grootste bedreiging voor de wereldeconomie op dit moment de schuldenpositie van grote Chinese ondernemingen.

Gisteren zijn de koffie futures fors in prijs gestegen. De koers steeg 7% en dat was de grootste stijging in één dag sinds 2015.

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *