LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 17 aug 2018

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 17 aug 2018

Amerikaanse overheden mogen voortaan alleen nog werk aan Amerikaanse bedrijven uitbesteden. Slechts als een buitenlandse aanbieder aanzienlijk goedkoper is, mag de buitenlander voor de overheid werken. Als reactie daarop zou Europa veel meer moeten inzetten op een boycot van Amerikaanse goederen en producten. Stop[ met het drinken van cola of het eten bij de Mac. Kies alleen nog voor niet Amerikaanse aanbieders!
– Turkije heeft de importheffingen op Amerikaanse auto’s verhoogd naar 120%. Alcoholische dranken kennen nu een importheffing van 140%. Dit in reactie op de Amerikaanse importheffingen op Turks staal. Gezien de lage volumes die Turkije importeert heeft dit alles weinig impact. Alleen als Turkije zou stoppen met het kopen van Amerikaans wapentuig kan het een impact op de VS hebben. Die stap nemen ze echter opvallend genoeg nog niet.
– De startup Redcore, die in China 36 miljoen ophaalde met het verhaal dat het een beter alternatief op de browser Chrome van Google had ontwikkeld, blijkt nu delen van de broncode van deze Google browser gebruikt te hebben. De bestanden zijn nu offline gehaald en de browser kan niet meer gedownload worden. Dit lijkt een enorme fraude te zijn.
– De VS en China gaan op laag niveau opnieuw met elkaar praten. Dit is geheel in lijn met de manier waarop je met Trump moet omgaan, dus het lijkt er op dat China de Trump handleiding nu ook heeft gevonden. Wat nog mist, is een handtekening sessie waarbij Trump even in het middelpunt van de belangstelling mag staan. Dat moeten ze nog even regelen.


– De militaire parade die Trump zo graag wil zou eerst 10 miljoen dollar kosten, maar wordt nu al op 90 miljoen dollar geschat. Veel geld voor een Trump ego streel sessie. Je zou denken dat het geld wel beter te besteden is.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *