LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 16 juni 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 16 juni 2022

  • De FED heeft gisteren de rente met 0,75% doen stijgen. De grootste stijging van de rente in 28 jaar. De rente tussen de banken is nu te vinden tussen de 1,5 en 1,75%. Nog altijd vrij laag, historisch gezien.
  • Normaal gesproken is een stijgende rente goed voor obligaties en slecht voor aandelen. Gezien de nog altijd vrij lage rente stand betwijfel ik of dit nu écht zo goed is voor de obligatiemarkten en dan ook slecht voor aandelenmarkten. De aandelenmarkt reageerde gisteren positief.
  • Volgens sommige analisten is de rente stijging ook bedoeld om de crypto markt een trap na te geven. Vooral de derivaten producten in die markt hebben het nu zwaar en de hogere rente is dan een extra obstakel in die markt.
  • De Amerikaanse olie industrie doet net alsof ze niet begrijpt waar President Biden het over heeft. De oliemaatschappijen maken procentueel nu veel meer winst dan normaal gesproken. Deze extra winst betalen wij nu aan de pomp. President Biden wil daarom een extra belasting heffen. De oliemaatschappijen hebben het niet over hun extra winst, maar klagen over trage lease procedures.
  • Personeelstekorten komen nu overal voor. In de VS is er ook een ernstig tekort aan lifeguards aan de kust. Ineens is die baan ook niet sexy meer.
  • Gisteren is mijn video over Citigroup gegaan. Het aandeel sloot de dag 4,5% hoger. (inclusief nabeurse handel) Het aandeel lijkt interessant te zijn voor beleggers die een degelijk bankaandeel willen bezitten, met op de lange termijn een degelijk rendement. Ik denk dat Warren Buffett het goed ziet bij dit aandeel.
  • IKEA gaat Rusland definitief verlaten.
  • Bouwvakkers in Nederland krijgen de grootste loonsverhoging ooit via de CAO. Namelijk 5%. Het gaat om een loonsverhoging van 2,5% in januari 2023 en dan 2,5% in juli 2023.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *