LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 16 januari 2017

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 16 januari 2017

  • De gemiddelde prijs van koopwoningen is in 2016 met maar liefst 9% gestegen. Dit is een gemiddelde. Amsterdam en Utrecht zitten ver boven het gemiddelde. De gemiddelde stijging in Amsterdam was maar liefst 23%. Het mag duidelijk zijn dat dit geen gezonde situatie is.

  • De tijd dat een woning in Nederland te koop staat is afgenomen tot gemiddeld 78 dagen. Dat is maar liefst 23 dagen minder dan een jaar geleden.
  • Het is weer groot nieuws, de rijksten van de wereld zijn weer zo veel rijker geworden dat het verschil misschien iets te groot is. De rijkste acht personen (Zonder de rijkste bankiers mee te rekenen!) hebben net zo veel vermogen als de armste 3,6 miljard mensen!
  • Ik vond een foto van mijn woonplaats in 1960. Het is echt amper te bevatten hoe snel het dorp gegroeid is. Indertijd was het lintbebouwing. Achter de huizen van toen liggen nu hele wijken. Wat nu ‘centrum’ is, was toen soms nog buitengebied. Het is nog geen zestig jaar geleden.
  • Blackrock, de enorme Amerikaanse vermogensbeheerder wil dat de Engelse bedrijven de beloningen van hun topmanagers aan banden leggen. Blackrock heeft 5 biljoen dollar onder beheer. Het bedrijf is één van de bedrijven waarmee de echte rijksten van de aarde hun invloed doen gelden.
  • De Engelsen hopen dat ze ondanks de Brexit toch een toegang tot de Europese Interne markt houden. Dat kán wel, maar dan zullen ze op andere vlakken water bij de wijn moeten doen. Dáár zijn ze minder happig op, want dan voelt het niet als een vertrek. Dus wel de lusten, niet de lasten is het Engelse devies. Dat wordt nog een interessante onderhandeling.
  • Trump kwam drie weken geleden met de mededeling dat hij het Amerikaanse nucleaire arsenaal fors wilde uitbreiden. Dit weekend heeft hij gezegd dat hij een deal met Rusland wil waarbij hij een beperking van het nucleaire arsenaal van zowel Rusland als de VS voorstaat. Weet deze man nog wel wat hij nog slechts drie weken geleden gezegd heeft? Zit er een lijn in de stroom uitspraken van Trump? Het gaat een heel interessante presidentsperiode worden. Verderop deze nieuwsbrief een scenario voor een politieke thriller.
  • De goudprijs is vanochtend weer boven de 1200 dollar te vinden.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *