LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 16 dec 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 16 dec 2021

  • Vanavond zal ik samen met Mark Leenards een webinar hosten waarbij de CEO en bestuursvoorzitter van Neo Finance samen zullen uitleggen hoe het nieuwe initiatief Finomark werkt. Dat platform verstrekt leningen aan ondernemers/ondernemingen. Geef je hier op
  • De FED en een Senator hebben gisteren nadrukkelijk aangegeven dat het niet tegen stablecoins (gevestigde crypto munten) is. Er moet wel een strakke regulering op komen. Men wil innovatie niet in de weg staan, maar er moet wel goede controle komen, want de bedragen die er in rond gaan maken dat heel het systeem instabiel kan worden als er bij stablecoins iets heel erg fout gaat. Zo stelde een senator dat stablecoins open moeten zijn over hun reserves en ze moeten daarbij wat hem betreft ook aan bankregels voldoen.
  • Ook de EU heeft nu de waarschuwing aan Rusland gegeven dat een inval in Oekraïne gevolgen zal hebben. Blijkbaar is men er niet van overtuigd dat het slechts legeroefeningen zijn die puur toevallig tegen de grens van Oekraïne plaatsvinden.
  • Rusland heeft de prijs voor gas voor Moldova verdrievoudigd. De huidige regering in Moldova zoekt naar manieren om minder afhankelijk van Rusland te worden. Dat wordt niet gewaardeerd door de Russen. De gasprijs wordt daarom al wapen ingezet. Net zoals De VS altijd al voor heeft gewaarschuwd.
  • In Finland proberen ze nu een alternatief voor koffie te ontwikkelen. Het lukt al in laboratoria, maar de omschakeling naar commercieel succes is nog ver weg. Het is vooral een kosten kwestie. Ze kweken een substantie in het lab, dat drogen ze en dan wordt het geroosterd.
Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *