LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 16 aug 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 16 aug 2022

  • Gisteren heb ik met daytrading twee transacties gedaan. Netto resultaat 6,2 punten winst. De eerste transactie was perfect, de tweede was een verlies door mijn eigen fout. Ik was te gretig. Hoeveel een punt waard is bepaal je zelf door je beschikbare vermogen en je risico. Het kan van 10 cent tot 100 euro per punt zijn. Bij 100 euro moet je dan wel bijna 70.000 euro op je account hebben staan. Meer op deze site.
  • De grote Chinese online tech bedrijven hebben de details van hun algoritmes aan de Chinese overheid verstrekt. Die eiste inzage in hun meest belangrijke geheimen. Het betreft onder meer Tencent en Alibaba. De Chinese overheid eiste inzage omdat ze de macht van die bedrijven wil beperken.
  • Bij Apple moet je vanaf september tenminste drie keer per week vanuit kantoor gaan werken. Twee van die dagen moeten op dinsdag en woensdag vallen.
  • Apple gaat meer reclames in haar apps verwerken. Bezitters van iPhones zullen dat binnenkort wel gaan merken.
  • Volgens de huizenbouwers in de VS is hun markt nu in recessie. Het komt vooral door enorm toegenomen kosten van materiaal.
  • Over materiaal gesproken… Ik ben bezig een houten kist te maken voor mijn 4×8 party tent. Even wat hout kopen… Een plaat van 2,44 bij 1,25 kost bijna 50 euro! Ik had er twee nodig… Duur kistje geworden. Ik verwacht de kist vandaag af te hebben. Ben er gisteren heel wat uurtjes druk mee geweest.
  • Een drama voor Voyager Digital klanten. Het crypto lening bedrijf is failliet en het ziet er naar uit dat ze hun geld kwijt zijn. 3,5 miljoen klanten die naar hun geld kunnen fluiten door onverstandig ondernemerschap van de directie. Het bedrijf bood een forse rente voor iedereen die zijn tokens wilde belenen. Het risico was… als het bedrijf failliet gaan, dan ben je je geld kwijt. Dat is voor mij altijd een heel belangrijke rode vlag. 3,5 miljoen mensen dachten daar anders over.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *