LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 16 aug 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 16 aug 2021

  • In Afghanistan hebben de Taliban nu heel Afghanistan in hun macht gekregen. 20 jaar lang heeft de VS met hulp van het westen letterlijk biljoen gespendeerd om de bevolking ‘los’ van de Taliban te krijgen en zie hoe ‘diep’ het bij de bevolking zat. Kansloos vanaf de start en onze politici komen er mee weg, omdat er niemand van 20 jaar geleden nog in een machtspositie zit. Hoe pijnlijk dan ook, deze uitkomst was onvermijdelijk en vreselijk voorspelbaar.
  • Met de val van Afghanistan moet de VS nu wel dringend op zoek naar een nieuwe oorlog! Ze moeten immers hun enorme leger bezig houden, want anders ontkomen ze niet aan enorme inkrimpingen en bezuinigingen.
  • In de VS gaan heel veel mutual funds nu de omzetting naar de ETF vorm doorlopen. Beleggers realiseren zich steeds meer dan fondsbeheerders geen meerwaarde hebben en kiezen voor ETF’s. Helaas kunnen we in Europa momenteel veel van de ETF’s niet kopen omdat de lobby van fondsbeheerders in Europa het voor elkaar heeft gekregen dat er vrij onmogelijke regels voor buitenlandse ETF’s zijn gekomen. Een heel onwenselijke situatie waarmee we onszelf in de vingers snijden. Het is in mijn ogen een ongewenste beschermingsconstructie.
  • De regering Biden wil het uitzettingsverbod voor verhuurders met 60 dagen verlengen. Het komt nu voor de rechter of dit maar zo kan. Punt is dat verhuurders nu in feite gratis huisvesting aan het verstrekken zijn. Is dat geen taak van de overheid? Waarom moeten verhuurders nu ineens gratis huisvesting verstrekken? Het probleem is dat de enorme pakketten hulpgeld OOK bedoeld waren voor compensatie verhuurders. Van dat geld is (nog) vrijwel niets naar verhuurders gegaan. Ik heb pas van één huurder geld gekregen. Dat ging dan wel om een bedrag van 8000 dollar. Het bedrag loopt per dus dus al wel flink op. Verhuurders moeten wel de belastingen op tijd betalen. Ik heb gisteren bijna 30.000 dollar belastingen moeten afdragen.
  • De koers van Bitcoin is weer boven de 40.000 euro gekomen.
  • Ik heb een tweetal video’s gemaakt: Starten met beleggen en Leren beleggen.
Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *