LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 15 sept 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 15 sept 2023

  • Over inflatie gesproken… In Argentinië is de inflatie jaar op jaar uitgekomen op 124%. Wij vonden 10% al zo’n ramp.
  • Winkelketen BCC heeft in Nederland Uitstel van Betaling aangevraagd.
  • In de VS is het wederom zo ver dat er een politiek besluit moet komen over het budget van de overheid. Als de overeenstemming er niet komt, dan gaat de overheid op slot. Dat zou een slechte zaak voor de VS zijn, maar MAGA politici zien dit nu als hun kans om te laten zien hoe machtig ze nu zijn. We gaan dus zien hoe machtig ze inderdaad zijn. Machtig stom…
  • 14% rente kan je als grote obligatiebelegger krijgen op vrij risicovolle obligaties waar de grote Amerikaanse banken graag vanaf willen, omdat die schuldenportefeuilles ze nogal zwaar op de maag liggen. Het gaat bij één bank onder meer om een obligatie portefeuille van 1,35 miljard dollar. In totaal zijn de banken nu schulden ter waarde van 40 miljard aan het afstoten, zodat ze hun boekhouding weer op orde krijgen. Een teken dat de Amerikaanse bankensector nog altijd problemen heeft.
  • In de VS zijn er bij drie autofabrikanten stakingen uitgebroken. De kans is groot dat de stakingen zich gaan uitbreiden.
  • De ECB heeft de rente naar 4% verhoogd. Dat is de tiende stijging op rij en houdt in dat de rente 0,25% hoger is geworden. Welke rente hebben we het hier over? Het is de rente die de ECB aan banken geeft als die geld stallen bij de ECB. Het is de bedoeling dat de banken dan vervolgens ook meer rente gaan geven aan consumenten. Dat laatste zien we amper, want bankiers zien nu eenmaal graag hun persoonlijke bonus toenemen, en meer rente krijgen en minder weggeven is meer winst voor de banken en dus een hogere persoonlijke bonus voor de directie. We praten hier wel over bankiers. Die kunnen goed (voor zichzelf) rekenen.
  • Ben jij al in voor aandelen MAX property? Kijk hier voor hun aanbieding
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *