LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 15 oktober 2018

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 15 oktober 2018

– De daytradingbijeenkomst van 22 oktober begint nu leuk vol te lopen. Er zijn nog slechts vijf plekken beschikbaar.
– Ik heb afgelopen vrijdag een rechtszaak tegen mijn gemeente verloren. Ik ben daar veel te naïef ingegaan en dat is jammer, want ik had dit kunnen winnen. Een ervaring rijker. Ik had gelijk, maar er is een gelijk hebben en gelijk krijgen, zeker als het bestuursrecht betreft. Ik had mijn betoog moeten ondersteunen met (dure) onderzoeken die mijn gelijk onafhankelijk aantoonden. De gemeente had dat wel gedaan. Als privé persoon tegen de gemeente heb je bijna geen kans. Ik wist het vooraf, maar het was zo duidelijk dat je toch hoopt.
– Laatst heb ik een lijstje gemaakt van wat de volgende economische dip kan veroorzaken. De moord op een journalist in een ambassade kan er aan toegevoegd worden. Dit heeft het in zich om snel te escaleren. Hoe kan je nu volhouden dat Iran de slechterik is en Saoedi Arabië de goedzak? Trump is er zelfs duidelijk over. Die zegt namelijk heel helder dat Iran geen klant van de VS is en Saoudi Arabië kocht recent voor 110 miljard aan wapens. Daarom zijn ze de grootste vrienden.
– Landen die sancties instellen tegen Saoedi Arabië kunnen vergelding vanuit dat land verwachten. De Saoedi’s kiezen de aanval als verdediging tegen hun schandelijke gedrag. De Saoedische beurs verloor vrijdag een paar procent aan waarde.

saoedi arabië
– Heeft het zin om Italië de duimschroeven aan te draaien? Zoals het nu gaat in Italië zinkt het land steeds verder weg in het monetaire moeras. Italië wil nu het roer omgooien, maar de EU ligt dwars. Niet slim, want hoe dan ook is er verandering nodig in Italië. Een basisloon zou die verandering wel eens kunnen bewerkstelligen. Lukt het niet, dan hebben ze hooguit enkele jaren eerder dan verwacht de crisis te pakken.
– Tennet heeft een contrect met Heijmans ingetrokken. Een verschil van inzicht maakt verder samenwerken onmogelijk. Het gaat om de funderingen van de hoogspanningsmasten voor Eemshaven-Vierverlaten. en Borssele-Rilland.

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *