LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 15 nov 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 15 nov 2021

  • The Great Reset door Klaus Schwab. je kan hier de gratis PDF versie downloaden
  • De klimaattop in Glasgow was geen succes. Geen keiharde toezeggingen en niet meer dan ‘de wens tot’ maatregelen. Het punt is, ze zeggen klimaat. Ze zouden ‘vervuiling’ moeten zeggen. Vervuiling kan je zien en beïnvloeden. Klimaat is bijna niet te kwantificeren en zegt bijna niemand wat. Het zou hier over moeten gaan: Luchtvervuiling is volgens het in Kopenhagen gevestigde EEA de grootste milieu dreiging voor de volksgezondheid.
  • De belastingen op autorijden zijn afgenomen omdat we minder rijden en omdat steeds meer mensen elektrisch rijden. Dat moet dus ergens anders gecompenseerd gaan worden!
  • Airbus heeft een order voor 255 A321 toestellen ontvangen. Indigo partners koopt de toestellen. Indigo is de moedermaatschappij van Wizz Air, Frontier, Volaris en JetSMART. Het is de tweede megaorder van dit bedrijf. Eerder bestelde Indigo 430 toestellen.
  • Volgens de asset manager Julian Howard zou het maar zo kunnen zijn dat lage rentes nu de norm gaan worden. Ik denk dat die man “full of shit’ is. Niets is voor altijd. Lage rentes dus ook niet.
  • De economische cijfers van China waren beter dan verwacht. De vraag is, of deze cijfers wel kloppen. Men mag immers geen tegenvallende cijfers publiceren.
  • Wat veroorzaakt inflatie op dit moment? Is dat het economische beleid, is het monetair beleid of is het Corona beleid? Volgens president Biden is het vooral het Corona beleid dat nu inflatie veroorzaakt.
  • Ik heb mijn eerste laswerk gedaan. Volgens een expert moest ik eerst maar eens meters maken… Na 20 cm vond ik het echter wel genoeg en begon ik aan mijn eerste echte klus. Reparatie zitmaaier. Drie minuten later afgerond. Die is weer helemaal in orde! Later deze week ga ik enkele bbq roosters repareren.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *