LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 15 mei 2018

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 15 mei 2018

  • Ik zat er gisteren bovenop. Mooie Beursdag had een long positie in aandelen Alibaba  en zou op 200,00 dollar winst nemen. Het duurde tot 18:30 uur onze tijd voor het eindelijk zo ver was. Al vanaf de opening had het aandeel soms letterlijk enkele centen onder dat niveau genoteerd. Het was een positie die we indertijd nog niet in Imprea konden opnemen. Dat was toen namelijk nog niet actief en de koers ging na de aankoop al snel de door ons gewenste kant op.

  • In de Amerikaanse senaat hebben de Democratische senatoren een stemming afgedwongen. De Republikeinse meerderheid moet nu bewust kiezen voor afschaffing netneutraliteit. Ze kunnen dat dus niet zonder stemming doorvoeren. Als netneutraliteit wordt afgeschaft in de VS, dan kan een provider (tegen betaling) bepaalde aanbieders voorrang geven en dus meer bandbreedte. Aanbieders die het geld niet hebben krijgen dan de ruimte niet en worden in de praktijk onbereikbaar voor klanten van die providers. In feite krijg je dan het idee van de TV kanalen en providers krijgen dus een politieke kleur en kiezen wat ze hun abonnees voorschotelen.
  • MSCI gaat 234 Chinese A aandelen in haar indices opnemen. Hieronder onder andere de aandelen Industrial and Commercial Bank of China, China Construction Bank en PetroChina.
  • In de VS moet de overheid meer kosten gaan maken om de groter wordende begrotingstekorten te financieren. Hierdoor moet de rente omhoog, of de FED moet weer bereid zijn om het extra geld uit lucht te gaan creëren.

 

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *