LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 15 maart 2024

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 15 maart 2024

  • De Amerikaanse winkelketen Dollar Tree gaat 1.000 locaties sluiten. Op al die locaties wordt nu verlies gedraaid. In het vierde kwartaal verloor het bedrijf 1,7 miljard dollar.
  • Van de negen onderzeese kabels die Zuid Afrika van Internet voorzien zijn er momenteel vier beschadigd. Eén terroristische daad kan dus snel een enorm chaos in de wereld brengen. Dat maakt afhankelijkheid van kwetsbare infrastructuur wel akelig duidelijk.
  • De man die zelf zegt de uitvinder van bitcoin te zijn heeft een tegenvaller te verwerken gekregen. Een rechter vindt zijn verhaal ongeloofwaardig en denkt dat hij dus liegt. Craig Wright probeerde met zijn beweringen anderen boetes op te leggen omdat zijn copyright geschonden zou worden. Volgens de rechter heeft hij echter in geen enkel opzicht iets te doen gehad met de uitvinding van bitcoin.
  • In Nederland gaat het minimumloon later dit jaar waarschijnlijk omhoog. Een meerderheid in de Tweede Kamer is daar voor.
  • Shell heeft haar klimaatdoelstellingen verzwakt. Ook zal het bedrijf minder geld stoppen in de ontwikkeling van duurzame energie. Dit alles volgens de CEO om meer geld naar aandeelhouders te kunnen overmaken. Iemand moet de schuld voor hun gebrek aan actie krijgen en dat zijn dus die vreselijke aandeelhouders geworden. Als nu iedereen zijn of haar aandelen Shell dumpt, dan zullen we eens zien hoe vervelend hij die aandeelhouders gaat vinden.
  • TikTok heeft in Italië een boete van 10 miljoen euro gekregen. het deed te weinig toen kinderen zichzelf begonnen te mishandelen voor een bepaalde trend. Het feit dat ze hun eigen richtlijnen daarmee overtraden nam de rechter ze kwalijk.
  • Zuid Korea wil wat gaan doen aan de Zuid Korea Korting die op aandelen bestaat. Aandeelhouders van bedrijven genoteerd in Zuid Korea hebben weinig te zeggen en dus vrijwel geen rechten. Dat maakt dat de aandelen minder interessant zijn voor beleggers. Daar komt dus die korting van.
  • Bitcoin is fors aan het dalen, maar staat nog wel hoger dan een week geleden.
Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *