LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 15 maart 2017

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 15 maart 2017

De AFM bakt ze bruin. Een duurzaamheidsregeling, waarbij je als consument subsidie krijgt voor de aanschaf van zonnepanelen wordt op last van de AFM afgewezen als je ouder dan 75 bent. Alsof je leeftijd iets te maken heeft met het opwekken van zonne-energie. Die panelen gaan niet mee in het graf, maar blijven op het huis liggen, ook nadat de oorspronkelijke bewoner overleden is.


– Vandaag zijn de Nederlandse verkiezingen. De vraag blijft altijd of het nu wel of niet zinvol is om te gaan stemmen. Stem je wel, dan ben je mede verantwoordelijk voor wie er komen. Stem je niet, dan moet je ook niet zeuren over degenen die er op het pluche komen, want je had je (kleine) invloed kunnen doen gelden.
– Erdogan blijkt volgens de Turkse grondwet helemaal geen ministers naar het buitenland te mogen sturen om er campagne te voeren. Waarom wordt er geen rechtszaak van Nederland in Turkije aangespannen? Aan de andere kant… We weten waarom Erdogan het allemaal doet. Als de Turken hem ondanks deze duidelijkheid toch kiezen, dan succes met hem… Hij is je van harte gegund.
– De 2005 belasting aangifte van Trump is boven water gekomen. Net voordat MSNBC’s Rachel Maddow deze bekend wilde maken kwam het Witte Huis naar buiten met de stukken. In 2005 betaalde Trump 25% belasting. Een stuk meer dan Mitt Romney, die slechts 14% belasting betaalde. Wat was hier het ‘geheim’? Er was geen smoking gun. Trump had dit gewoon zonder problemen vrij kunnen geven, maar hij gebruikte zijn belastingen om een waas van geheimzinnigheid om hem heen te creëren. Dat is dus gelukt, want hij is nu de president. Overigens is er de verdenking dat Donald Trump zelf juist dit jaar via via vrij heeft gegeven. Het is namelijk een opvallend mak jaar met een leuk inkomen en ondanks dat een afschrijving van maar liefst 103 miljoen dollar. De formulieren zijn ook de “client copy” documenten.
– China is begonnen aan een volgende bouwfase op één van de eilanden in de Zuid Chinese zee. De verwachting is dat China de militaire aanwezigheid op de eilanden gaat vergroten. Op die eilandengroep maken ook Taiwan en Vietnam aanspraak. Vooral deze laatste zal er de grootste moeite mee hebben. De eilanden zijn in de 1974 oorlog tegen Vietnam veroverd door China.
– Een Saudische kroonprins heeft een gesprek gehad met Trump. Hij gaf aan dat Trump samen met hem vond dat Iran de boze partij is in het Midden Oosten. Obama heeft met Iran een atoomdeal gesloten, iets dat bij conservatief Amerika en in Saoedi Arabië niet goed viel.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *