LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 15 juli 2020

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 15 juli 2020

tesla
  • In de VS is 32% van de huishoudens in juli achter komen te lopen op de woonkosten zoals hypotheek of huur. De uitkeringen lopen slechts tot eind juli en nu lopen ze al achter!
  • Corona virus verspreiding: Het zijn bepaalde plekken en evenementen waar het virus huishoudt. Voorlopig is de discotheek geen goed idee. Daar waar veel mensen dicht op elkaar komen, is een mondkap een goed idee. Gewoon buiten is het waanzin.
  • Buitenlandse studenten in de VS kunnen weer tot rust komen. De hersenscheet van de president is vervlogen. De miljoen studenten mogen in de VS blijven, ook als ze alleen online lessen volgen.
  • Hong Kong is de Amerikaanse voorkeursstatus nu kwijt. Ze zullen nu te maken krijgen met dezelfde tarieven als mainland China. Dit naar aanleiding van de recent ingevoerde wetgeving.
  • Een Duitse rechter heeft Tesla verboden nog langer bepaalde formuleringen in haar advertenties te gebruiken. Tesla wekt de suggestie dat haar nummer drie model helemaal zelfstandig kan en mag rijden. Dat is in Duitsland zeker niet het geval.
  • De OPEC verwacht een opleving van de vraag naar olie. Ze enken dat in 2021 de vraag 7 miljoen vaten per dag hoger zal liggen dan in 2020. Zelfs als dit zou uitkomen, dan is het niveau nog altijd lager dan in 2019.
  • Vandaag komt er een uitspraak in Luxemburg over het al dan niet gekregen hebben van steun van Apple door de Ierse regering. Apple betaalde over haar winst op een gegeven moment nog maar 0,005% belasting. Vergelijk dat even met de winstbelasting voor Nederlandse bedrijven (25%)… Geen wonder dat Apple zo rijk werd.
  • Wil je een koel huis in de zomer, verf deze dan ultra wit. Volgens onderzoekers van de universiteit van Californië is dat een briljant idee. Misschien moeten die wetenschappers eens wat vaker naar buiten. Reisje maken naar wat Griekse eilanden misschien? Overigens is ultra witte verf beter dan gewone witte verf. Dát dan weer wel. Het voorkomt het dure gebruik van airconditioners.
  • Vanavond webinar over daytrading met de software van Aloys Mattijssen. Aloys is werkzaam op de beursvloer geweest en ontwikkelde zijn eigen daytradingsoftware vanuit zijn jarenlange ervaring.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *