LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 15 dec 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 15 dec 2022

  • Vandaag in het lunchwebinar een derde semi conductor aandeel. De goedkoopste deze week, met een PEG ratio van 0,9.
    Klik hier om er bij te zijn om 12:30 uur.
  • De Brexit begint in het VK pijn te doen. Steeds meer Britten willen eigenlijk wel graag terug naar de EU, maar die weg is afgesloten. Politiek gezien is er eigenlijk niemand die zich daar voor wil inzetten. Daarbij is het de vraag of de EU wel bereid is om het VK weer op te nemen. Het VK had eigenlijk altijd al enorme uitzonderingsposities en dat zou nu uitgesloten zijn. Immers heeft het VK niets meer in de melk te brokkelen.
  • FTX heeft haar klanten gewoon belazerd en opgelicht. De nieuw aangestelde CEO van het bedrijf was er helder over. Geld van klanten werd gewoon voor de bedrijfsvoering gebruikt.
  • Wit Rusland doet op grote schaal militaire oefeningen en lijkt daarmee schijnaanvallen op Oekraïne uit te oefenen. Er wordt geen echte aanval verwacht. Daar is het leger van Wit Rusland simpelweg te zwak voor. De oppositie van het land hoopt juist wel op een aanval. Immers kan ze dan ‘los’ gaan en samen met Oekraïne het regime omver proberen te werpen. Rusland zou dan nóg een front openen en dat is nu gunstig voor Oekraïne dat een groter ingewerkt leger heeft. De leider van Wit Rusland realiseert zich waarschijnlijk wel zijn zwakke positie. Hij probeert zich zowel Rusland als Oekraïne van het lijf te houden.
  • Goldman Sachs heeft het 12 maanden prijsdoel voor aandelen Tesla neerwaarts bijgesteld van 305 naar 235 dollar per aandeel.
  • De FED gaat de rente met kleinere stappen verhogen. Ik denk dat we daarmee de meeste rente ingrepen van de FED wel gezien gaan hebben.
  • Vandaag gaat de ECB besluiten wat het gaat doen tegen de hoge inflatie binnen de eurozone.
  • Twitter heeft al wekenlang de huur voor de kantoren niet betaald. Overigens is het Twitter account van de persoon die de gegevens van Elon Musks’ vliegtuig doorgaf nu geblokkeerd. Die gegevens zijn openbaar en het account overtreedt geen enkele regel. Toch een blokkade. Musk zou “alles” dat wettelijk mag vrijgeven! Hij heeft boter op zijn hoofd. Wat is die man een fake! Elon Musk heeft deze week ook ter waarde van 3,6 miljard dollar Tesla aandelen verkocht. Gaat hij er de rente voor de kantoren van Twitter er mee betalen?
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *