LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 15 april 2024

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 15 april 2024

  • Het grote nieuws van afgelopen weekend was uiteraard de mislukte aanval van Iran op Israël. In wat voor vreemde wereld leven we dat zo’n aanval NIET tot een nieuwe oorlog leidt? Ik maakte er gisteren een video over. Je kan die hier kijken.
  • Vandaag begint in de VS de (criminele) strafzaak tegen oud president Trump. Het gaat over zwijggeld, belastingontduiking en bankenfraude. Er liggen 30+ aanklachten en een jury zal moeten bepalen of hij schuldig aan de feiten is. Saillant punt is dat meerdere werknemers van hem al in de gevangenis zaten voor deze feiten die ze namens hem deden. Bij schuldig verklaring kan er een gevangenisstraf het gevolg zijn.
  • Ondanks de oneerlijke concurrentie willen de Duitse autofabrikanten GEEN sancties richting China over de EV auto’s. Ze zijn bang voor de gevolgen als China daarop ook maatregelen neemt. Die Duitse bangheid is net zo erg als de Duitse brutaliteit van 100 jaar geleden. Onze buren weten gewoon geen maat te houden en slaan in alles enorm door.
  • Gisteren een lachwekkende ontknoping in de Amstel Gold race voor vrouwen. Er werd weer eens te vroeg gejuicht Als je dat doet, dan geef je naar mijn idee blijk van een verkeerde instelling. Het killersinstinct van Marianne Vos wist er wel raad mee. Lorena Wiebes heeft het gewoon niet in zich en kijkt blijkbaar nooit video’s van de sukkels die haar voor gingen.
  • Er komen nieuwe sancties richting Russisch aluminium, koper en nikkel. De LME en CME mogen het niet meer verhandelen. Dat zijn de twee grootste beurzen in de wereld.
  • Vanmiddag komt Goldman Sachs voorbeurs met haar laatste cijfers.
  • De beurzen in het Verre Oosten zijn lager na de aanval van Iran dit weekend.
  • De Groene Waterstof Chef in de VS waarschuwt dat het gebruik van AI toepassingen enorme hoeveelheden aan energie vreet. ChatGPT is een energie vreten van ongekende omvang. De verwachting is dat de energie consumptie van AI de komende drie jaar gaat vertienvoudigen.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *