LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 14 sept 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 14 sept 2022

  • Vandaag ga ik om 12:30 uur het aandeel Philips live bespreken. Is Philips na de enorme daling van de koers onderhand niet koopwaardig? Klik hier om het webinar live mee te maken. Ik verwacht dat het webinar ongeveer 20 minuten duurt.
    Gisteren heb ik AMD besproken. Je kan het hier terugkijken.
  • Het Chinese vastgoedbedrijf Evergrande is serieus in de problemen gekomen. Het hoofdkantoor van het bedrijf is nu in handen van de curator gekomen. Het gebouw is dus niet langer in hun bezit. De waarde van het gebouw wordt op 1 miljard geschat, maar een koper werd recent niet gevonden.
  • Moeten terrasverwarmers deze winter verboden worden? Ik vind persoonlijk van wel. Er is een energiecrisis en hoe kan je het maken om de buitenlucht te verwarmen terwijl de kans bestaat dat een deel van de bevolking het huis niet eens warm kan houden deze winter. Al was het maar als signaal, maar ik ben voor een verbod.
  • Gisteren weer paniek op de Amerikaanse aandelenmarkten. De reden was nu dat de inflatie in augustus erg hoog is uitgekomen. Dat was in feite oud nieuws. De huidige inflatie is al flink lager. Dat deed er echter helemaal niet meer toe. Het was gewoon een mooie reden voor beleggers om op grote schaal winsten te nemen. Ik zie nog geen reden voor paniek. Het was gisteren overigens wel de slechtste aandelendag sinds het bloedbad van maart 2020.
  • In 24 uur ging de koers van bitcoin bijna 8% onderuit. De winst van enkele mooie dagen was daarmee in één keer weer weg.
  • In de VS neemt de schuldenpositie op creditcards toe, ondanks dat de rente flink aan het stijgen is. In juli was de rente al 11,6% op consumentenleningen. Dat is vergelijkbaar met de situatie in bijvoorbeeld Litouwen waar ik na herinvestering 11,9% rente op leningen verkrijg. (Zie deze site).
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *