LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 14 sept 2020

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 14 sept 2020

bosbranden
  • Apple wil haar Apple Card binnenkort ook buiten de VS gaan aanbieden. Ik weet niet of we daar nu echt blij mee moeten zijn. Je gaat een zeer dominante partij nóg dominanter maken als je daar klant van wordt.
  • Hoe de olie-industrie het achterland in Canada in haar greep heeft was gisteren op de VPRO te zien. Schokkend is toch wel de meest milde vorm om te omschrijven hoe dat er daar aan toe gaat. Er is daar in een bepaalde plaats 30% meer kanker en geen onderzoek er naar omdat de overheid geen onafhankelijke onderzoeken toestaat. Altijd moet de olie-industrie een stem bij de onderzoeken hebben. Hier zie je goed hoe staten worden overgenomen door bedrijven als je de bedrijven de ruimte geeft.
  • Het Britse pond is flink in waarde gedaald nu ook handelaren beseffen dat de no deal Brexit realiteit kan worden.
  • Oracle lijkt de data van TikTok overgenomen te hebben. TikTok blijft eigenaar van het systeem, maar de Amerikaanse gebruikersdata komt in handen van Oracle. De Amerikaanse regering moet haar goedkeuring nog verlenen.
  • Nvidia koopt Arm van Softbank. Het gaat om een deal met een waarde van 40 miljard. Met deze verkoop kan Softbank de verliezen in WeWork en Uber goedmaken.
  • Na twee enorme overstromingen heeft Bangladesh nu te maken met een opleving van Corona gevallen. De mensen daar zijn al verzwakt door honger en vervuiling na de overstromingen. Nu komt dan ook nog eens Corona huishouden.
  • De bosbranden in de VS zijn zo enorm dat 10% van de gehele bevolking van de staat Oregon nu hun huizen heeft moeten verlaten. De omvang van de branden is ongekend groot. Het wordt nu steeds moeilijker om vol te houden dat het klimaat niet aan het veranderen is.
  • In elf Amerikaanse staten neemt het aantal Corona gevallen nog altijd flink toe. Alleen al Wisconsin, waar nog geen zes miljoen mensen wonen, heeft al veel meer besmettingen als bijvoorbeeld Nederland, waar 17,5 miljoen mensen wonen. Ook hier in Nederland neemt het aantal positief geteste personen flink toe. Het aantal aan Corona overleden personen blijft de laatste weken extreem laag. Het is een totaal ander beeld dan in maart en april van dit jaar.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *