LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 14 maart 2024

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 14 maart 2024

  • Het is niet om te lachen, maar wel een opmerkelijk gegeven. Tesla is in de S&P500 index het slechtst presterende aandeel gemeten vanaf 1 januari 2024. De problemen in Duitsland en China zijn geen goed nieuws voor het bedrijf. Ineens hebben ze overal te maken met tegenwind. Elon Musk heeft ook veel goodwill verloren door zijn politieke opstelling ver rechts van het midden.
  • Over Elon Musk gesproken… Hij had Don Lemon uitgenodigd een show op X te maken. Don Lemon interviewde Elon Musk als eerste… en als laatste, want Musk vindt free speech fantastisch, maar kritiek op hem op X? Neen, dat ging hem te ver. De show van Don Lemon is direct gecanceld.
  • In de politiek van de VS blijven stemmen opgaan om Tiktok te verbieden. Men is van mening dat het platform een enorm risico in zich bergt. Gegevens over de gebruikers zouden mogelijk met de Chinese overheid gedeeld worden. Het door de Republikeinen geleide Congres wil een ban. De vraag is hoe de Senaat er over denkt.
  • De Cryptobeurs Crypto.com heeft een boete gekregen van 2,8 miljoen euro. Ze hebben verzuimd een vergunning aan te vragen.
  • De hype rond elektrisch rijden is wereldwijd min of meer voorbij. Dat is het signaal wat ook door de fabrikanten wordt afgegeven. Veel plannen worden nu vertraagd of zelfs afgeblazen omdat omzetten tegenvallen.
  • De CEO van Palantir heeft aangegeven dat zijn extreem pro Israël views geleid hebben tot het vertrek van een aantal werknemers.
  • De rechter in Georgia heeft drie aanklachten tegen Trump laten vervallen. De aanklager mag ze opnieuw inbrengen, maar moet dan met een betere onderbouwing komen. Vooralsnog gaat hij die aanklachten niet behandelen. Er zijn nog veel openstaande aanklachten, dus de rechtszaak gaat gewoon door.
  • MicroStrategy heeft 782 miljoen dollar geleend om meer bitcoins te kunnen kopen.
Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *