LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 14 juni 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 14 juni 2022

  • De S&P 500 is nu in berenmarkt terrein gekomen.
  • In de crypto markt gaat het nu ook goed mis. Door de dalingen is de liquiditeit volledig verdwenen. Dat kan inhouden dat de zaak helemaal implodeert. Dat wil niet zeggen dat het over en uit is. Het is alleen dat er nu geen kopers in de markt zijn. Wanneer die weer wel komen is dan de open vraag.
  • De Amerikaanse economie lijkt af te koelen. Het is terug te zien in de consumenten index cijfers. De vraag naar bepaalde consumentengoederen neemt af.
  • Tesla kwam recent met de mededeling van een 3 voor 1 split. Dat was geen mededeling op het juiste moment. Beter is het als je dat als bedrijf doet als de koers sterk stijgt. In dit geval is dat totaal niet het geval. Zo’n splitsing helpt dan nog vaak wel, maar verwacht geen wonderen. Tesla verloor gisteren ruim 7% aan waarde.
  • Zijn er nog aandelen aan het stijgen in deze markt? Neen, vrijwel niet. Als het sentiment zo slecht is, gaat eigenlijk alles wel omlaag. Waar zou ik dan als eerste op inzetten? Voor mij zouden dat goudaandelen zijn.
  • Sywert van Lienden, Bernd Damme en Camille van Gestel, de drie oprichters van Stichting Hulptroepen Alliantie worden nu ook verdacht van witwassen. Dat komt omdat de winsten die ze maakten en die ze zichzelf uitkeerden uit mogelijke fraude voortkomen. Ze verdienden miljoenen aan de mondkapjes deal.
  • Noord Ierland kan wel eens de vonk zijn die de relatie tussen het VK en de EU op scherp zet. Het VK wil eerdere afspraken eenzijdig aanpassen. Kan gaat een forse ruzie worden. Ik hoop dat de EU haar poot stijf houdt. Dit is een probleem dat het VK moet oplossen.
  • Kan Rusland de oorlog wel betalen? Het land verdiende sinds 24 februari 93 miljard euro aan de uitvoer van energie. Ik denk dat de financiering van de oorlog dus niet snel een probleem voor Rusland gaat worden. De Russische economie is een ander verhaal. Die is naar de knoppen aan het gaan vanwege tekorten op van alles, maar vooral reserve onderdelen op de gebruikte buitenlandse machines en goederen.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *