LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 14 juni 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 14 juni 2019

facebook

Groot nieuws vanuit de Golf van Oman. Twee supertankers zijn aangevallen. De VS beschuldigt Iran, en Iran ontkent in alle toonaarden. Dit lijkt me een klassieke false flag operatie te zijn, want wat heeft Iran op dit moment te winnen? Waarom zou Iran op dit specifieke moment zo’n aanval doen? De enigen die hier graag escalatie willen zijn de VS en Saoedi Arabië.

De Nederlandse export was in april hoger dan in maart. Ten opzichte van vorig jaar was de groei in maart 1,7% en in april 1,8%. De import bleef in beide maanden negenoeg gelijk aan vorig jaar.

Broadcom heeft een goed resultaat geboekt, maar geeft een waarschuwing af voor de komende kwartalen. Het bedrijf voorziet een omzet van 22,5 miljard dollar. Afgelopen kwartaal was de omzet 5,5 miljard dollar. Analisten hadden op 5,7 miljard gerekend.

In Hong Kong willen de tegenstanders van het uitleveringsverdrag met China dit weekend grootschalig gaan protesteren. Het lijkt weinig indruk op de autoriteiten te maken. Die hebben van Peking hun instructies gehad en weten dat ze zich er aan te houden hebben.

Een economische indicator van Morgan Stanley heeft een uniek en dramatisch negatief signaal afgegeven. Nog niet eerder in de geschiedenis daalde deze indicator zo enorm snel. Het was een daling van 45 naar 13. Deze stand van 13 is voor het laatst in 2008 geraakt.

Facebook is uit de S&P index van sociaal verantwoordelijke bedrijven (S&P ESG Index) gehaald. Dit is vooral gedaan omdat Facebook niet duidelijk is over wat ze doet met gegevens van gebruikers.

Tags
Vorig artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *