LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 14 december 2018

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 14 december 2018

hennep

– Carlos Ghosn blijft vooralsnog wel de CEO van Renault, maar is tijdelijk vervangen door Thierry Bolloré.
– Fairphone heeft 7 miljoen opgehaald waarmee het de technieken wil verbeteren en nieuwe markten wil betreden.
– De ECB stopt 31 december 2018 met quantitative easing. Toch blijft de ECB cash investeren vanuit obligaties die aflopen. Ze houden dus hun positie nog wel aan en blijven dus met honderen miljarden in de markt.
– De Chinese economie heelt de gestelde doelen momenteel niet. Men had een industriële groei van 5,9% verwacht. Het werd 5,4%. Retail omzet groeide 8,1% terwijl 8,8% verwacht werd.
– Canada is niet blij met het feit dat president Trump nu de arrestatie van de Huawei topvrouw wil gebruiken als politieke hefboom naar China toe. Het land heeft zich keurig aan internationale verdragen gehouden en voelt er niets voor om vervolgens als onderhandelingswisselgeld misbruikt te worden. De relatie tussen Canada en China is nu ook vertroebeld door de arrestatie aanvraag door de VS.
– Michael Cohen, de voormalige advocaat van Trump is tot drie jaar cel veroordeeld. Zaken waarvoor een zittende president immuun is, tot hij geen president meer is. De zaken verjaren echter na vijf jaar. Trump moet dus gaan voor herverkiezing, want anders zal hij bij het einde van zijn presidentschap aangeklaagd kunnen worden.
– In Japan gaat de belasting op het kopen van nieuwe auto’s omlaag. Ook de belasting op huis hypotheken zal omlaag gaan. Wereldnieuws… De belastingverlaging op het kopen van nieuwe auto’s zal neerkomen op zo’n 40 dollar per auto… Dat moet de Japanse interne automarkt gaan redden…
– In de VS mag hennep weer geteeld gaan worden. Alleen Trump moet de wet nog tekenen. Het congres en de senaat hebben de farm bill al goedgekeurd.

hennep

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *