LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 14 dec 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 14 dec 2021

  • Rio Tinto heeft de regering van Mongolië aangeboden om een schuld van 3,2 miljard dollar kwijt te schelden. Dit voor handhaving van de lieve vrede. Mongolië probeert keer op keer meer uit de enorme mijnvergunning te slepen. Het moet een keer ophouden. Ik heb dit recent al eens besproken.
  • Het aandeel Nyrstar is gisteren zwaar onderuit gegaan. Het had niets te maken met mijn video van gisteren. Het heeft alles te maken met het feit dat de vestiging in Budel nog altijd op halve capaciteit functioneert vanwege de hoge energieprijzen. Het aandeel sloot uiteindelijk ruim 7% lager.
  • De beurzen gisteren wereldwijd weer omlaag. Het zag er voorbeurs in de VS nog niet slecht uit, maar gaandeweg werd het steeds slechter en de Nasdaq en S&P500 sloten op het laagste punt van de dag.
  • Het Mirage Hotel/Casino in Las Vegas is voor ruim een miljard dollar verkocht aan Hard Rock.
  • ETrade en Morgan Stanley gaan per 1 januari 2022 daadwerkelijk volledig fuseren. Ook E*Trade was beursgenoteerd. Het is een broker die eind jaren negentig één van de grote aanbieders was. Het bedrijf verloor de slag om de retail beleggers en met deze fusie probeert Morgan Stanley toch weer een slag te slaan richting de beleggende particulieren.
  • Mercedes Benz gaat twee van haar fabrieken een langere kerstvakantie geven, want ze hebben niet genoeg chips om de auto’s volledig af te bouwen. De fabrieken gaan vier weken dicht.
  • Nu het er op lijkt dat restaurants met kerst niet open mogen zijn, zal het druk worden bij de supermarkten. Die willen dan ook graag meer openingstijden, want anders wordt het veel te druk in de winkels. Dat lijkt me geen hogere wiskunde, maar leg het maar eens uit aan politici die al jaren geen winkel van binnen hebben gezien.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *