LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 13 november 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 13 november 2023

  • In China zullen bankiers nu zenuwachtig gaan worden. Een bankier is er ter dood veroordeeld vanwege corruptie. Als ze dat in het westen met bankiers hadden gedaan sinds 1990 hadden we een daling van de bevolking in alle westerse landen gezien, want dan waren er generaties aan bankiers omgekomen.
  • In de VS gaat de supermarktketen Booths de zelfbedieningskassa’s weer verwijderen. Klanten hebben er een hekel aan en ook de top van het bedrijf vindt dat het niet uitstraalt wat ze als bedrijf willen uitstralen. Ik sta zelf ook liever in de rij, dan dat ik de zelfbedieningskassa gebruik. Al was het maar omdat ik mensen hun baan niet wil afnemen. Ik betaal ook liefst cash en sta nooit in de rij waar je alleen kan pinnen.
  • Hoe eerlijk is het.. in de VS zitten er mensen voor jaren in de gevangenis voor een diefstal ter waarde van 100 dollar, maar een Trump die fraudeerde voor honderden miljoenen loopt nog altijd vrij rond.
  • Is China de Europese markt aan het overvoeren met gesubsidieerde EV voertuigen? Dat is de beschuldiging vanuit Europa. China spreekt het tegen. Die stellen dat ze ‘gewoon’ goedkoper maken. Hoe dan ook is de relatief lage prijs
    voor die Chinese auto’s vervelend voor Europese fabrikanten die hun marktaandeel zien verdwijnen in een toch al lastige markt.
  • Het aantal failliete bedrijven is in Nederland al 60% hoger dan een jaar geleden.
  • Een cyberaanval heeft in Australië meerdere havens volledig plat gelegd. De havens zijn allemaal onder beheer van DP World. Dat bedrijf staat al onder druk vanwege (dreigende) stakingen.
  • Biden en Xi gaan elkaar woensdag ontmoeten. De mannen zijn persoonlijk pertinent geen vrienden. De verwachtingen over deze meeting zijn dan ook heel laag.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *