LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 13 november 2018

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 13 november 2018

soyabonen, argentinië

Volkswagen zegt Tesla te willen aanvallen met een goedkopere elektrische auto. VW wil zich gaan richten op elektrisch rijden, nu ze hun dieselmotoren uitfaseren.
– De prijs van een vat olie is de laatste maanden enorm omhoog en daarna weer enorm omlaag gegaan. De dreiging van het Amerikaanse embargo deed de prijs stijgen, maar de daadwerkelijke invoering van dat embargo had juist een drukkend effect. De lagere olieprijs doet vooral Saoedi Arabië pijn, want de oorlog in Jemen is duur en de oorlog met Iran moet gevochten worden met dure Amerikaanse wapens die nu gekocht worden. Saoedi Arabië zegt dus in december minder olie te gaan produceren en hoopt daarmee nu al de prijs van olie omhoog te jagen. De kans dat ze minder gaan produceren is klein, want de omzet willen ze niet missen. Het is nu vooral bluf.
– Soyabonen telers in de VS zijn niet blij met de mededeling van de regering Trump dat heffingen op Argentijnse soyabonen zullen worden weggenomen. Argentinië heeft namelijk aan de eisen voldaan die de regering Trump stelde. Dat was onder meer dat Argentinië zelf 15% extra belasting moest vragen voordat de producten de internationale markt op mochten. Een eis die de Argentijnse regering graag aan tegemoet kwam. Immers welke regering wil nu niet belastingen verhogen en dan kunnen wijzen naar een ander die ze er toe dwingt? Nu moet de VS echter over de brug komen. De VS heeft nu 270 dagen om antwoord te geven op de Argentijnse aanvraag tot verlaging van de importtarieven. Waarschijnlijk gaan ze al die 270 dagen gebruiken.

soyabonen, argentinië
– Het bedrijfscijfer seizoen in Europa valt tegen. Bedrijven rapporteren minder winst dan analisten hadden verwacht. De importtarieven en de hogere grondstoffenprijzen doen pijn.
– Rabobank overweegt wederom het verkopen van Amerikaanse activiteiten. Al eerder deed de bank pogingen om haar activiteiten te verkopen, maar dat liep toen op niets uit. De activiteiten zijn niet allemaal koosjer geweest, waardoor de bank al tegen een boete van 368 miljoen is opgelopen.
– De Turken zeggen het bewijs te hebben dat kroonprins Bin Salman opdracht heeft gegeven voor de moord op Khashoggi. Dit kan zijn positie alsnog zwaar onder druk zetten.
– De Londense goudbeurs weigert Venezuela haar goud te sturen. Venezuela heeft 14 ton goud in Londen liggen. Ze weigeren omdat ze bang zeggen te zijn dat Maduro het goud zelf houdt en dat het dus niet naar ‘de staat’ Venezuela gaat. (Bron: Russia Today en Reuters) Overigens is de inflatie in Venezuela nu 150.000%.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *