LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 13 mei 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 13 mei 2022

  • Het wordt dringend tijd dat we ons druk gaan maken over de pensioenen! Er is niet veel tijd meer. Op de site een belangrijk bericht hierover!
  • Gisteren een video gemaakt over het beleggen in olie aandelen. Die zitten in een opwaartse trend.
  • Een topman bij medicijnmaker Moderna is een dag na zijn aanstelling gestopt met zijn werk en weer opgestapt. Die was er wel heel snel klaar mee.
  • In de VS is een enorm tekort aan babyvoeding ontstaan. Men is daarop gaan hamsteren en nu zijn de schappen leeg. Hoe kwam dat? Het heeft alles te maken met een productieprobleem bij Abbott labs hierdoor ontstond een probleem in de aanvoer en Corona en wereldwijde vervoersproblemen deden de rest. Inflatie werkte ook tegen en door dit alles raakten consumenten in paniek. De één heeft nu genoeg voor 20 baby’s en vele anderen zitten al zonder babyvoeding. In de VS durven ze dat niet meer thuis te maken. Liever kopen ze extreem dure fabrieksproducten want alleen dat is nu nog goed genoeg…
  • Rusland heeft enorme hoeveelheden Oekraïens graan naar Rusland afgevoerd en probeert dat graan nu op de wereldmarkt aan te bieden.
  • Twitter is op de beurs flink in koers gedaald. De koers is onder de 46 dollar gekomen, flink onder de biedingsprijs van 54,20 dollar die Elon Musk er voor wilde geven. Beleggers verliezen het vertrouwen in de goede afloop van de overname.
  • Finland wil nu graag snel bij de NAVO komen nu het buurland Rusland totaal niet meer vertrouwt. Rusland reageerde behoorlijk fel, want het was juist de bedoeling dat de NAVO verder weg van de Russische grens kwam te liggen. Dit is niet wat Rusland met de oorlog in Oekraïne beoogde. Durft Rusland nóg een oorlog aan? Het VK heeft al toegezegd in dat geval Finland actief te steunen. Ben ik de enige die enige gelijkenis met de situatie in 1914 en 1939 ziet?
    Als Rusland daadwerkelijk Finland aanvalt, dan is de Derde Wereldoorlog in feite realiteit. Hoe ver af is die situatie nu?
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *