LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 13 mei 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 13 mei 2021

inflatie
  • De inflatie is in de VS nu al officieel boven de 4% gekomen. Ik zeg officieel, want de cijfers worden al tientallen jaren zwaar gemanipuleerd. Om precies te zijn, de inflatie was 4,2% van april 2020 tot april 2021.
  • Gisteren wederom dalingen in de Amerikaanse indices. Koersen dalen over een breed vlak.
  • Elon Musk heeft zijn keutel ingetrokken… Tesla gaat NIET langer bitcoin als betalingsmiddel accepteren. De koers van bitcoin ging daarop meer dan 15% lager. Waarom accepteert Tesla bitcoin ineens niet meer? Elon Musk realiseert zich ineens dat bitcoin bijzonder energie onvriendelijk is en vindt nu dat hij het merk Tesla niet langer moet koppelen aan zo’n energie slurper.
  • In de VS is een enorme run ontstaan op benzine. Consumenten proberen het te hamsteren uit angst dat het snel op raakt.
  • Amazon heeft besloten om Chinese productverkopers van haar netwerk te weren. Die Chinezen zoeken nieuwe markten nu de concurrentie op Chinese platforms extreem groot is geworden.
  • Google Pay gaat nu ook internationale betalingen via Wise aanbieden! Ik gebruik Wise en N26 ook als betalingsmiddel. U moet u wel realiseren dat Wise geen bank is. Dat geeft enkele beperkingen, maar in combinatie met Google Pay zult u daar waarschijnlijk weinig last van hebben. Je kan Wise NIET gebruiken om Neo Finance overboekingen te doen. Dat kan wel met N26.
  • De Hackers die succesvol waren bij de Colonial Pipeline voelen zich zo zeker van hun zaak dat ze bekend gemaakt hebben dat ze drie nieuwe slachtoffers gemaakt hebben. De kans is aanwezig dat de hackers uit Rusland komen. De kans is klein dat Rusland in dat geval tegen de hackers zal optreden. De vraag is uiteraard was de VS gaat doen als ook écht blijkt dat het Russen zijn. Het is een oorlogsdaad, maar dan bijzonder onconservatief.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *