LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 13 december 2018

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 13 december 2018

– Ocean Cleanup blijkt in de praktijk niet zo goed te werken. Dat wordt terug naar de tekentafel.
– Premier May kreeg gisteravond een stemming over haar functioneren vanuit haar eigen partij voor de kiezen. Gezien de kritiek van links en rechts op haar Brexit beleid was de kans groot dat ze naar huis gestuurd ging worden. Uiteindelijk mocht ze toch aanblijven. Weer een dag verloren.
– ING topman Ralph Hamers heeft toegegeven dat de loonsverhoging voor de ING top een grote inschattingsfout was… Ik geloof hem dat hij dat inziet, maar ik geloof niet dat ze er ook maar iets van geleerd hebben. We gaan het in 2019 zien.
– De nieuwe CEO van Air France is Anne Rigail geworden. Ze komt uit de organisatie zelf en ze werkt er al 27 jaar.
– 0,08% spaarrente, dat is wat ASN u tegenwoordig nog geeft. Vraag je even af, waar gaat het om als de bank uw rente van 0,1 naar 0,08% brengt… Ik geef 7% rente…  Nog twee dagen. (Ik hoorde dat het doelbedrag tweede fase al ruim gehaald is, maar zag dat het systeem nog niet bijgewerkt was.


– In China zijn nu twee Canadese zakenmensen ‘verdwenen’. De verwachting is dat ze zijn opgepakt als wraak voor de arrestatie van de Huawei topvrouw.
– Het ziet er steeds meer naar uit dat vanuit Japan heel de opzet richting de opgepakte CEO te maken heeft met de wens de samenwerking met Renault te beëindigen. Dit lijkt vooral een heel smerig spelletje om geld en macht te zijn.
– De VS heeft de hervormingsvoorstellen voor de WTO afgewezen. De vraag is of de WTO als organisatie nog relevant is, nu de VS er alles aan doet om het functioneren van deze organisatie onmogelijk te maken.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *