LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 13 dec 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 13 dec 2021

  • Zware tegenvaller voor Ebusco. In Duitsland is voor de derde keer in vrij korte tijd een depot met elektrische stadsbussen afgebrand. Bij de opladen in de nacht gaat het te vaak mis. Dit doet de populariteit van elektrische bussen geen goed. Ik heb recent een video over Ebusco gemaakt.
  • Wanneer grijpt Mercedes in bij haar Formule 1 team? Protesteren is één, maar je kan ook het te ver doortrekken en dan gaat het je merk zwaar schaden. Na zes wereldkampioenschappen mag je best een keertje tweede worden zonder daarover een drama te maken.
  • We beginnen aan de laatste volle twee beursweken van 2021. Hou er rekening mee dat vanaf nu windowdressing weer een ding is. Fondsen verkopen de verliezers en kopen de winnaars om per 1 januari te kunnen tonen dat ze in 2021 in de winnaars zaten.
  • Vrijdag was toch weer een negatieve dag voor uraniumaandelen. Vergis je echter niet. Deze aandelen zijn de winnaars van 2021. Ik schreef net al over windowdressing…
  • Uber financierde de belangenvereniging voor chauffeurs in Nederland die als zelfstandige voor het bedrijf willen werken. De Nederlandse rechter bepaalde recent dat Uber chauffeurs in dienst zijn van het bedrijf en als zodanig een loon moeten ontvangen. Een paar chauffeurs willen dat niet en Uber betaalt nu hun kosten om zich te verenigen.
  • Europa dreigt met uitstel ingebruikname Nord Stream 2 als de situatie in Oekraïne uit de hand loopt. Dat is als een kind zeggen dat het over een uur geen koekje krijgt als het niet stil is. Kan je even raden of dat kind over twee minuten stil is?
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *