LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 13 april 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 13 april 2021

  • Beursbox bestaat ondertussen al weer 20 jaar… Indertijd begon ik de eerste dag met een nieuwsbrief die naar twee personen ging. Mijn vader en naar mijzelf voor controle. De opdracht aan mezelf was indertijd dat er iedere dag 15 lezers bij moesten komen. Ik heb de gekste dingen gedaan om het voor elkaar te krijgen, maar het is gelukt en nu zijn we 20 jaar verder.
  • Alibaba moet naast de forse boete nu ook reorganiseren. Het financiële deel van de onderneming moet onder de bankenregulering komen te vallen, zodat de Chinese overheid er meer toezicht en invloed op heeft. Dit zal zeker een negatieve impact op de winstgevendheid van het bedrijf gaan hebben. Het aandeel steeg ook nu weer 2% nadat het bericht wereldkundig gemaakt werd. Slecht nieuws is keer op keer goed voor de koers van Alibaba.
  • Ziggo gaat de internet snelheid van bijna alle klanten aankomende week verhogen. Alleen de huidige snelste en duurste pakketten blijven hetzelfde bieden.
  • Japan wil het radioactieve water van Fukushima over twee jaar in de oceaan dumpen. Er zijn nu meer dan 1000 enorme tanks vol met vervuild koelwater en er is simpelweg geen ruimte meer over twee jaar. In zee dumpen is dus de makkelijkste weg… Zo kan je je probleem ook uit het zicht gaan brengen. Ook dit is kernenergie. We moeten onze ogen er niet voor sluiten.
  • Waar is het het duurst om rijk te zijn? Volgens een rapport van Julius Baer is dat vooral Azië. Vier van de vijf duurste steden liggen er. Sjanghai is de duurste stad, gevolgd door Tokio. Hong Kong er derde en Monaco komt uit op de vierde plaats. Taipei op Taiwan is nummer vijf. Voor rijken is Noord Amerika goed(koop) toeven.
  • Volgens Huawei is de reden van het tekort aan computerchips terug te voeren naar het besluit van de regering Trump om sancties in te stellen. Huawei heeft overigens geen tekort aan Chips… maar dat kan ook komen omdat ze veel minder produceren dan voorheen.
Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *