LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 12 mei 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 12 mei 2022

  • In de VS is Roe v. Wade door de politiek niet als wet vastgelegd. Het landelijk brede recht op abortus voor vrouwen is daarmee in de VS vrijwel zeker van de baan. Als je naar de VS vliegt, dan moet je je horloge niet 6 uur terugzetten, maar zet het gerust 150 jaar terug. Overigens is 80% van de bevolking voor handhaving van Roe v. Wade. Zo machtig zijn de Republikeinen, dat ze hier zonder politieke kleerscheuren tegen de wil van het volk in kunnen gaan.
  • Ik heb kippen en realiseerde me niet hoe duur eieren ondertussen al zijn geworden. Een doosje van tien eieren komt nu in de winkel op 3,20 euro. Nog even en die kippen leggen gouden eieren…
  • Aramco is nu het duurste beursgenoteerde bedrijf in de wereld. Apple is nu de nummer twee. Dit komt vooral door de koersdaling van het aandeel Apple. Hoogste koers was 180 en nu staat Apple rond de 146.
  • Flinke bewegingen voor crypto’s de afgelopen 24 uur. Een winst van enkele procenten werd een verlies van 10%. Ether viel zelfs 13% in waarde terug. Dit alles mede door grootschalige koersmanipulatie bij een stable coin. Ook de toenemende inflatie helpt niet. Bij onrust nemen beleggers het snelst hun geld uit zoiets als crypto’s.
  • Coinbase verloor 430 miljoen dollar in het eerste kwartaal en zag ook miljoenen klanten vertrekken.
  • Autofabrikanten in en rond Shanghai zagen hun productie in april met 75% teruglopen. Dit vooral door de lockdown in en rond de stad.
  • Volgens Noord Korea heeft zich een eerste Corona besmetting in het land voorgedaan. Er is direct een nationale lock down ingesteld.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *