LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 12 maart 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 12 maart 2021

  • Het 1,9 biljoen stimulatiepakket is eindelijk door Biden getekend. Eindelijk gaat er serieus steungeld naar de Amerikaanse bevolking. Ook worden nu huiseigenaren gecompenseerd voor huren die niet betaald werden. Het is een mooi pakket geworden waar helaas voor de arme Amerikanen de 15 dollar minimumloon wetgeving niet in zit. De Republikeinen vinden dat te ver gaan. Je begrijpt niet dat die partij nog stemmen weet te trekken, OOK bij mensen die rechtstreeks slachtoffer van hun afbraakpolitiek zijn. Overigens stemde geen enkele Republikein voor het steunpakket.
  • Het steunplan van Biden bevat overigens ook die belastingverhogingen. Daarmee moet dan 60 miljard dollar teruggehaald gaan worden. Het gaat om belastingen voor de superrijken. Bijvoorbeeld werknemers die meer dan 1 miljoen per jaar verdienen. De werkgever moet dan een hogere loonbelasting gaan afdragen. Doel is het gat tussen de rijksten en de armsten iets te verkleinen.
  • Achmea heeft een iets beter 2020 dan 2019 gedraaid. Het operationele resultaat steeg 15%. Premie inkomsten stegen van 20 miljard, maar 20,2 miljard.
  • Beter Bed zal over 2020 geen dividend gaan uitkeren. Het bedrijf maakte in 2020 wel weer 7,9 miljoen winst. In 2019 werd nog 4,2 miljoen verlies gerapporteerd.
  • Alibaba dreigt in China een enorme boete te krijgen. Het bedrijf zou retailers te veel onder druk zetten. Mogelijk wordt de boete meer dan een miljard dollar en het zou daarmee de grootste boete ooit opgelegd in China gaan worden.
  • Ahold Delhaize heeft duurzame obligaties uitgezet. Ze geven een rente van 0,375%. Het opgehaalde geld gaat in duurzame projecten ingezet worden. Ze hebben 600 miljoen euro opgehaald… U las het goed, tegen een 0,375% rente!
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *