LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 12 juli 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 12 juli 2022

  • De Januari 6 commissie doet het in de VS beter dan verwacht. Toch is en blijft het een show zonder juridische gevolgen. Ondanks alle bewijzen zijn alleen relschoppers gestraft, maar de échte bedenkers van de poging tot staatsgreep lopen allemaal nog vrij rond en sommigen zijn nog gewoon senator gebleven.
  • In Macau zijn de casino’s gesloten omdat er in de stad bij 1500 mensen Corona is vastgesteld.
  • Vandaag stemt de Eerste Kamer over CETA. Het ziet er naar uit dat de lobby voor dit verdrag het er toch door kan drukken. Hiermee heeft de VS een achterdeur om haar voedsel rommel in de EU te slijten. Canada heeft namelijk met de VS ook een verdrag is via die weg kunnen dus Amerikaanse goederen via Canada in de EU komen.
  • Three Arrows Capital (3AC) is (bijna) failliet. Het fonds was niet zo heel lang geleden nog tien miljard dollar waard. De daling van crypto’s bracht ze in de problemen. Blijkbaar gingen ze er vanuit dat de koers alleen maar hoger kon.
  • Miljardair William Ackmann haalde 4 miljard dollar op via een SPAC. Hij kreeg het niet voor elkaar een nuttige investering voor het opgehaalde geld te vinden en gaat nu het geld terug aan de investeerders geven.
  • Elon Musk heeft ruzie gekregen met de vorige president van de VS. Hij heeft daarop de vorige president opgeroepen dat deze zijn biezen pakt en weg zeilt naar de horizon… Musk had ook een suggestie voor de Democraten. Dat was om de vorige president niet langer te vervolgen, zodat deze ook geen reden meer had om nog een keer president te willen worden. In mijn ogen geen goed idee, want dan komt Teflon Don wederom weg zijn criminele daden.
  • Mogelijk dat India al in 2023 de grootste bevolking in de wereld zal hebben.
  • In China is er steeds meer onrust onder de bevolking. Keihard ingrijpen van de overheid voorkomt niet dat steeds meer mensen toch de straat op gaan om te demonstreren. Ze weten wat ze kunnen verliezen en doen het toch. Dat zegt wat over de ernst van de zaak. Hoe sterk China ook lijkt, een enkel vonkje kan het einde van het communistische regime betekenen en dat weten de autoriteiten.
  • Video over mijn visie op goud!
Tags
Vorig artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *