LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 12 aug 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 12 aug 2021

  • Shell is bereid 95 miljoen euro te betalen voor een schade die in 1970 is ontstaan. Is dat een record? 51 jaar lang de zaak vertragen? Overigens stelt Shell dat de lekkages het gevolg waren van de burgeroorlog in Nigeria en in feite dus niet haar schuld. Het bedrijf heeft daar natuurlijk ook wel een punt.
  • Zakenbank Berenberg heeft het 12 maanden koersdoel op het aandeel Ahold Delhaize van 24 naar 25 gebracht. Toch blijft het bij een “houden” advies. Ahold sloot gisteren op 27,74… Ik zou dan eerder een “Verkopen” advies verwachten. Gisteren bracht Berenberg haar rapport officieel uit. Hoe ‘oud’ is het ondertussen al? Hoeveel nieuwswaarde heeft het uitbrengen van dit rapport eigenlijk nog?
  • Deutsche Bank heeft het advies op IMCD op “houden” gehouden. Ondertussen werd het 12 maanden koersdoel van 100 naar 128 opgehoogd. Blijkbaar was hun oude “houden” advies een beetje conservatief. IMCD sloot gisteren op 154,35. Ik zie hier ondertussen een patroon van banken die zeer verouderde en achterhaalde rapporten oppoetsen en als “nieuws” de markt in gooien.
  • NN Group zag de netto winst over het eerste halfjaar stijgen van 587 miljoen in 2020 naar 1,41 miljard in 2021. In die periode ging de koers van NN van 34,5 begin januari 2020 naar 44 nu. We zagen daarbij de koers gisteren opwaarts door de vorige top breken.
  • In de VS is veel federaal hulpgeld voor huurders bij de staten blijven hangen. Ik heb zelf ook pas bij één huurder de CERA subsidie ontvangen. Veel huurders zitten in onzekerheid over uitzetting, omdat de individuele staten erg laks zijn bij het bepalen van en uitbetalen aan de verhuurders. 41% van de huurhuizen in de VS zijn eigendom van particulieren of kleine ondernemingen zoals ik die heb. Veel van die kleine eigenaren zijn nu dus zelf in de problemen gekomen, want de staten willen wel op tijd de belastingen op de huizen betaalt zien worden. In mijn geval moet ik voor de 15e bijna 30.000 dollar zomerbelasting betalen. Dat terwijl ik nog op zo’n zelfde bedrag aan CERA geld zit te wachten. Huiseigenaren hoeven van Democraten geen hulp te verwachten. Ze worden door hen gezien als schurkachtige kapitalisten die hun huurders uitknijpen.
Tags
Vorig artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *