LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 11 okt 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 11 okt 2021

  • In het FD vanochtend het verhaal dat de hoge energieprijzen groene subsidies overbodig maken. Klopt! Maar de meeste subsidies gaan naar de grijze aanbieders (zo’n 80% van al het subsidiegeld) en daar kan de subsidie dus ook stoppen! Het FD is de spreekbuis voor de grote bedrijven en ze zeuren hier over de splinter bij groen, terwijl de balk bij grijs zit.
  • In China heeft Meituan een anti trust boete van meer dan aan half miljard dollar gekregen. Het bedrijf heeft haar dominante positie misbruikt. De aandelen schoten 7% omhoog omdat er nu opluchting is over hoe hoog de boete is geworden. Blijkbaar valt het nog enorm mee. Andere aandelen in de Chinese markten stegen ook. Alibaba bijvoorbeeld steeg meer dan 6%. De beurs van Hong Kong was vanochtend 2% hoger.
  • SouthWest Airlines in de VS heeft 1800 vluchten moeten schrappen. Dit had meerdere oorzaken, maar gebrek aan personeel was de voornaamste oorzaak.
  • De prijs van katoen is op het hoogste punt in tien jaar gekomen. We gaan ook dat terug zien in duurdere kledingprijzen. Kleding is al duurder vanwege hogere prijzen voor het scheepsverkeer.
  • In China is er nu regelmatig sprake van het niet beschikbaar zijn van elektriciteit. Dit komt omdat het land de import van steenkool uit Australië aan banden heeft gelegd. Het is mede de reden dat crypto mining nu zo onder vuur ligt in China. De prijs van steenkool is in China nu 40% hoger dan een jaar geleden. Het begint een dure ruzie met Australië te worden. Ook dit werkt dan vervolgens weer mee in de sprint van de wereld naar een enorme recessie en oplopende inflatie. De crisis waar we in gaan komen is 100% door mensen gecreëerd. Er is niets geen toeval aan. We doen het onszelf aan.
Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *