LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 11 nov 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 11 nov 2021

  • Na een negatief ontvangen rapport over de oplopende inflatie in de VS gingen de beurzen daar gisteren behoorlijk omlaag. De Nasdaq verloor bijna 2% aan waarde.
  • Google moet de EU een 2,8 miljard dollar boete betalen. In hoger beroep werd het besluit van een lagere rechter bekrachtigd.
  • Gisteren stond de www.x10beleggen.nl offensieve aandelen portefeuille op 76% winst. Die portefeuille is op 1 februari van start gegaan. Hoewel ik hoopte dat het nog veel beter zou gaan, is 76% rendement nog altijd een enorme prestatie. Overigens moet ik de berekening vandaag nog maken, maar ik verwacht wel een paar procent verlies na gisteren. Het ging in sommige gevallen hard omlaag gisteren.
  • Elon Musk heeft al 5% van zijn tesla aandelen verkocht. Onduidelijk is wanneer hij de volgende 5% gaat verkopen.
  • De gasprijzen stijgen, maar daar hebben elektrische rijders nu ook last van. Fastned gaat ook elektriciteit met 17% verhogen. Ook stroom wordt snel duurder.
  • De misinformatie over de effectiviteit van vaccins is enorm. Men schermt met een effectiviteit van 90%, maar Corona is voor vooral ouderen gevaarlijk en juist bij hen is er zeker geen sprake van 90%. Die 90% moet wel kul zijn, want als het bij ouderen (veel) minder is, dan moet de effectiviteit bij jongeren boven de 100% liggen. Leg dat maar eens uit… Men geeft wel toe dat de precieze cijfers niet bekend zijn… maar die 90% wordt wel als keihard percentage gepubliceerd. Uiteindelijk blijkt die 90% toch slechts 75% te zijn en zelfs dat percentage mogen we met een korrel zout nemen. De vaccineffectiviteit tegen infectie was in oktober ongeveer 75 procent, zo vertelde RIVM-baas Jaap van Dissel vorige week tijdens een presentatie in de Tweede Kamer. Zit je in de kwetsbare groep, dan moet je ook met een verkregen vaccin zeer voorzichtig blijven. Neem zelf je maatregelen om veilig te blijven.
  • JD.com zal vandaag de officiële Chinese cryptomunt als betaling accepteren.
Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *