LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 11 juli 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 11 juli 2023

  • Vandaag ga ik een aandeel in het lunchwebinar bespreken waar in de pers lovend over wordt geschreven. Is die lof terecht? We gaan het zien. Klik hier om er om 12:30 uur bij te zijn.
  • Er komt geen kabinet Rutte 5. Ik denk een goede zaak. Het wordt nu zaak iemand met visie als premier neer te zetten. Waar moet het heen met Nederland? Zet een stip op de horizon zodat we er naar toe kunnen werken. Dát vooral was wat Rutte nooit deed. Heel jammer. Hij is dan wel de langstzittende premier ooit, maar wat heeft hij nu ‘echt’ op zijn naam gezet?
  • De medische wereld gelooft nog niet echt in AI als bedreiging voor de werkgelegenheid in de sector. De data geeft nog te veel fouten. Ik vraag me af of men dan wel echt AI in zijn totaal bekijkt. Ik denk dat het meer is dat datasets maken en vergelijken.
  • De 2e kwartaalcijfers komen er aan. Wat laten Amerikaanse banken ons zien? Hoe gaat het nu met de tech aandelen? Er is heel wat onzekerheid in de markt.
  • De NAM heeft 2,4 miljard aan winst weten te halen in 2022. Dat is 6x meer dan het jaar daar voor. Dat terwijl de gasproductie met 23% afnam. Een mooie meevaller was de 3,9 miljard die het bedrijf kreeg om buitenlands gas op te slaan in Norg. De winst gaat overigens niet naar Shell en Exxon Mobil. De NAM wil de winst zelf houden om een buffer voor de toekomst op te bouwen. Het mag duidelijk zijn dat consumenten veel te veel voor gas betaalden en dat geld is dus deels naar de NAM gegaan.
  • Bij de BBC is een schandaal uitgebroken. De krant The Sun heeft een schandaal verhaal gebracht, alleen nu zegt het ‘slachtoffer’ van het verhaal dat het verhaal in The Sun niet waar is… De vraag is nu welke presentator door The Sun kapotgemaakt moest worden en waarom. The Sun is in handen van Rupert Murdoch. Die is ook eigenaar van Fox News.
  • Pak die gratis ounce zilver! Een gratis ounce zilver bij het openen van een nieuw goud999 account en storting en aankoop van edelmetaal ter waarde van tenminste 1000 euro! Kijk hier.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *