LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 11 feb 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 11 feb 2021

  • Je gelooft het niet, maar uitgerekend Israël komt met een pas voor Covid gevaccineerden. Je zou denken dat hun ervaring met gele sterren op de kleding ze wat schuw zou maken naar mensen een pasje geven als ze een vaccinatie hebben gehad, maar het land is juist de eerste om inwoners te brandmerken als gevaccineerd en ongevaccineerd..
  • In Nieuw Zeeland hoeven parlementsleden voortaan geen stropdas meer te dragen. In het land was dat nog altijd een verplichting waar sterk aan gehecht werd. Nadat een Maori parlementslid de zaal uit was gestuurd omdat hij zich er niet aan hield kwam de discussie op gang en een dag later was deze onzin voorbij.
  • Ook Twitter overweegt of het bitcoin in bezit wil hebben.
  • Mogen extreem rijken gedwongen worden hun deel van de belastingen te betalen? Hoe gek het ook klinkt, maar dat is in de VS nog geen uitgemaakte zaak. De regering Biden wil dat ze minimaal ‘gewoon’ hun belasting betalen. Mensen zoals Warren Buffett en Jeff Bezos betalen minder belasting dat hun secretaresses, om maar een voorbeeld te noemen.
  • De FED in de VS is er eindelijk achter dat ze alleen in de laagste betaalde baantjes een paar mensen met kleur in dienst hebben. In de VS waait een nieuwe wind. Ook de FED gaat kijken of ze misschien wel een racistische beleid gevoerd hebben en daarmee mensen met kleur uitgesloten hebben. Van de 870 werknemers met een Ph.D zijn er slechts 11 van kleur. Dat is slechts grofweg 1% van de werknemers.
  • Aegon heeft een veel beter resultaat bereikt dan werd verwacht.
  • Arcelor Mittal bleek in het vierde kwartaal ook veel beter dan verwacht gepresteerd te hebben. Er werd in het vierde kwartaal 1,2 miljard winsat gemaakt tegen een verlies van 261 in het derde kwartaal.
  • Fagron behaalde 2 miljoen minder winst dan verwacht en bleef steken op 60 miljoen winst.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *