LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 11 augustus 2020

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 11 augustus 2020

  • Ik ben de afgelopen dagen even naar de Ardennen geweest. Vandaar de rare of zelfs niet verschijnende nieuwsbrieven de afgelopen beursdagen… Het was een vakantie/werkbezoek. In de Nieuwsbrief van vandaag daarover meer.
  • Hoe ver moet je gaan? Ik liep in de Ardennen op een gegeven moment in een bos met overal aangegeven dat je je masker op moet doen… In het bos! Geen mens in zicht en je moet er met masker op lopen. Dat ging me écht te ver. Als je zo overdrijft, dan haken mensen écht af.
    Hier in buurdorp Oirschot was een groep vrienden naar een riskant buitenland geweest. Iedereen heeft zich bij terugkomst keurig laten testen. Op twee na waren de tests op vrijdag binnen. Niemand had Corona. De twee die geen uitslag kregen, moesten tot maandag op de uitslag wachten. Er was hier in Best zaterdag een grote begrafenis. Die twee zijn er toch maar naar toe gegaan. U raadt het al… Ze waren de enigen met Corona en hebben tientallen mensen gekust, geknuffeld etc. Ineens hebben we in Best weer tenminste vijf personen met Corona, terwijl we al twee maanden Corona vrij waren.
  • Zalando heeft goede zaken in de crisistijd gedaan. Het aantal gebruikers is dit jaar 20% gestegen. Ook de omzet steeg vrijwel met dat percentage.
  • Rusland is van mening dat Apple misbruik maakt van de macht die het heeft met haar Appstore. Apple is in beroep gegaan.
  • McDonalds heeft een voormalige CEO aangeklaagd. Deze had verschillende relaties met andere werknemers, iets dat binnen het bedrijf niet is toegestaan. Mc wil nu de verkregen bonussen terugvorderen.
  • China neemt nu bewuste stappen om haar computertechnieken onafhankelijk te maken van Amerikaanse patenten en technologie. Dit naar aanleiding van de toegenomen spanningen met de VS. Chipmakers krijgen nu belastingvoordelen in China.
Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *