LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 10 nov 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 10 nov 2021

  • Helaas blijken Microsoft e-mail accounts de Beursbox nieuwsbrief te weigeren. Na het invoeren van tom@beursbox.nl in de veilige lijst maakt dat de nieuwsbrief weer aankomt.
  • Het aandeel Palantir dook gisteren bijna 10% omlaag terwijl het bedrijf met meevallende resultaten kwam. De koers wordt echter vooral bepaald door hoop en verwachting. Beleggers namen snel winsten toen bleek dat de winstmargin komende tijd iets minder gaat worden. In mijn ogen een mooie kans om dit aandeel met 10% korting te kopen, maar dan moet je wel tegen de nodige koersschommelingen kunnen. Er zitten veel beginnende beleggers in dit aandeel en die beginners vliegen in en uit. Ik heb deze aandelen zelf ook in mijn bezit. Het bedrijf verwacht de komende jaren een groei van 35% per jaar.
  • Ik heb een paar weken geleden aandelen Neo Finance gekocht en tot mijn verrassing is de dalende trend inderdaad omgezet in een stijgende trend. De eerste winst is binnen. Neo Finance is genoteerd op de beurs van Vilnius in Litouwen.
  • Ik hoop dat ik er vandaag aan toe kom, maar ik wil een heel erg goedkoop goudaandeel in een video gaan bespreken. Een aandeel waar ik de aandelen zelf ook van heb en waar ik vooralsnog niet van begrijp waarom het zo goedkoop is. De K/W is 1,5. Dat lijkt me toch redelijk extreem te noemen.
  • ABNAMRO maakte in het derde kwartaal een nettowinst van 343 miljoen euro. De winst viel lager uit omdat de bank klanten moet compenseren die het te veel rente in rekening had gebracht. Ook Rabobank en ING brachten hun klanten te veel rente in rekening. Het zal weer eens niet… Altijd de banken. En ondanks alle bedrog nooit een bankier de gevangenis in.
  • Oostenrijk werkt niet mee aan een Europees reisbewijs omdat het land van mening is dat de vaccins minder goed werken dan vooraf gedacht. Het feit dat de meeste besmettingen nu zijn bij mensen met een vaccinatie zegt toch wel genoeg zou ik denken.
  • Het Duitse BioNTech hoopt op de hoofdprijs nu ze samen met Pfizer een boostershot heeft ontwikkeld. Die booster komt er omdat de vaccins niet werken. Blijkbaar dringt dat laatste nog altijd niet door bij politici… Vaccins werken niet…
    Hoe vaak moet het nog geschreven worden? Als u anders denkt, waarom is die booster dan nodig? Dacht u dat het daar bij bleef? Na de booster komt er een herhalingshot en daarna komt er een updateshot. Vervolgens aan jaarlijks shot en dat moet uiteindelijk een halfjaarshot worden. Dat allemaal… omdat ze niet werken. Er is één voordeel aan de vaccins. Zou je Corona krijgen (en die kans is fors aanwezig) dan zijn de negatieve uitwerkingen vaak minder extreem dan zonder vaccin en booster en… Maar, je bent ook met al die prikken niet immuun en je kan nog altijd in het ziekenhuis komen.
Tags
Vorig artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *