LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 10 juli 2018

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 10 juli 2018

– Tesla heeft haar auto’s in China met 20% in prijs verhoogd. Dit naar aanleiding van de importtarieven. Vorig jaar had Tesla een omzet van 2 miljard dollar in China.
– In ieder zonnepaneel zit een beetje zilver. Naar verwachting zal de hoeveelheid zilver per paneel van de huidige 130 mg per paneel zakken naar 65 mg in 2028. Het lijkt niet veel, maar als je het x miljoen doet, tikt het aardig aan. Naar verwachting zal de industriële vraag naar zilver in 2030 op 238 miljoen ounces zilver liggen, tegenover nu 120 miljoen.
– Bloom Energy wil later dit jaar met een IPO komen. Ik heb jaren geleden in de toenmalige BeursAccent Nieuwsbrief (Nu Mooie Beursdag) al geschreven over dit bedrijf. Het is actief in schone energie toepassingen. Koopwaardig? Dat kan ik nu nog niet bepalen. Dat ligt onder meer aan de IOPO koers en de ideeën die ze hebben met de 250+ miljoen die ze denken op te gaan halen. Het is zonder meer een interessant bedrijf.
– De verhalen rondom Stan Lee worden steeds gekker. Hij heeft nu zijn 1 miljard rechtszaak tegen POW! weer ingetrokken. De bedenker van veel action man figuren zoals Spider man, Iron Man etc. zegt bedonderd te zijn, maar blijkbaar hebben ze hem weten te overtuigen van hun visie. Stan Lee is ondertussen al 95 jaar oud en nog altijd een actief baasje.
– Wilt u een degelijk en stabiel dividend ontvangen, kijkt u dan ook eens naar Duke Energy. Het bedrijf biedt een degelijke 4,3% dividend rendement op jaarbasis en dat al heel veel jaren lang.


– Van Lanschot Kempen heeft 400.000 eigen aandelen ingekocht tegen een gemiddelde prijs van 25,48 euro. Het inkoopprogramma is daarmee afgerond.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *