LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 1 november 2018

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 1 november 2018

brexit
  • Zondag 25 november zal om 21:05 uur Tegenlicht van de VPRO aandacht schenken aan het basisinkomen!
  • Het gaat goed met ING. Alleen het feit dat ze een mega boete moesten betalen haalt de winst omlaag. ING kreeg een boete van 675 miljoen voor het faciliteren van witwassen. Ook betaalde de bank een extra 100 miljoen aan de overheid. Je vraagt je soms af wie de grootste bandieten tegenwoordig zijn. Gezien de boete is het eigenlijk wel duidelijk, maar bankiers krijgen nooit persoonlijk straf. De banken betalen de boete, maar maken zo veel winst dat het gewoon geen enkel probleem voor ze is. Bankiers zijn onaantastbaar in onze maatschappij.
  • De familie Blokker blijkt via een truc hun vermogen jaar op jaar verborgen te houden. Ieder jaar een nieuw moederbedrijf er boven hangen geeft ze het recht op de jaarverslagen nooit te hoeven deponeren. Het FD heeft goed zoekwerk verricht.
  • De Engelse Brexit minister heeft gezegd dat 21 november wat hem betreft de Brexit deal met Europa getekend kan worden. We gaan het zien.
  • brexit
    De Italiaanse centrale bank is niet te spreken over de begroting van de nieuwe Italiaanse regering. Volgens de bank helpt het niet om de Italiaanse economie uit het slop te trekken. Helaas komt hij niet met een betere oplossing. Ik begrijp wel waarom hij de huidige plannen niet ziet zitten. Dat zou alleen maar mondiger burgers creëren. Wie wil dat nu? Italië doet nu wat je bij banken ook moet doen. Je moet geen 1000 euro schuld bij de bank hebben. Immers, dan heb jij een probleem. Je moet 100 miljoen schuld bij de bank hebben. Dan heeft de bank immers een probleem. Italië legt het probleem nu bij de bank.
  • China moet haar interne markt snel enorm vergroten en aldus de export minder belangrijk voor de economie maken. Dat lijkt ook de reden te zijn dat ze de belastingen op auto’s willen verlagen van 10 naar 5%. Het is de beste manier om de chantage van de VS het hoofd te bieden. Goed voor het milieu is het allerminst, maar dat is een crisis ook niet.
Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *