LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 1 mei 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 1 mei 2019

olie

Vandaag 1 mei, de dag van de vernietiging. Overal in de wereld gaan mensen de straat op om spullen te vernietigen. Een feestdag derhalve.

In Venezuela is momenteel een staatsgreep gaande. De VS tegenover Rusland, waarbij zogenaamd de interne spelers aan zet zijn. Vooralsnog staat Rusland op winnen en dat is onacceptabel voor de VS. Die heeft net al een bloedneus opgelopen in Syrië en dat je ook laten overkomen in Venezuela is onbespreekbaar.

Apple deed het weer. Het wist de verwachting wederom te overtreffen en het aandeel ging nabeurs 5,5% omhoog. Toch daalde de omzet en de winst van het bedrijf. Duidelijk is dat het iPhone tijdperk ten einde aan het lopen is. Het is tijd voor een volgende ontwikkeling.

Aanstaande zaterdag is weer het jaarlijkse feest in Amaha. Warren Buffett vertelt dan weer hoe hij naar de markt kijkt en wat zijn visie op het geheel is. Voor de omzet van de bedrijven van Berkshire Hathaway is het een belangrijk evenement. Ze maken er gigantische omzetten.

De Russische olie die naar Europa wordt gestuurd blijkt al twee weken zwaar vervuild te zijn. De Russen hebben dat laten weten maar zijn vervolgens niet te bereiken voor wat betreft de aard van de vervuiling. De verwachting is dat het een organische chloorverbinding is. Europa is voor 10% afhankelijk van Russische olie. Zodra het bekend werd is de toevoer van deze olie gestaakt.

Vervuilde olie is niet alleen een Russisch probleem. Ook brandstofproducten per supertanker uit Texas blijken wel eens onder de maat te presteren en worden dan door de kopers geweigerd. Onbekend is wat zo’n olietanker dan vervolgens met de inhoud doet.

Tsjechië wil een eigen belasting op Google en Facebook gaan heffen. Het land pikt het niet langer dat deze bedrijven enorme omzetten in het land maken en daarover geen belastingen betalen. 7% van de advertentie inkomsten in Tsjechië moeten de bedrijven gaan afdragen. Binnen Europa lag Ierland dwars, want daar stromen nu alle belastinginkomsten van Google binnen. Europabreed komt er dus geen belasting.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *